Kocaeli'nde üç ayda 25 bin ek istihdam

'İstihdam Seferberliği' kapsamında Kocaeli'nde üç ayda 25 bin 619 ek istihdam sağlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstihdam Seferberliği kapsamında Kocaeli'nde, 1 Ocak-22 Mart tarihlerinde 25 bin 619 bin kişi istihdam edildi.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında, İstihdam Seferberliği'ne yönelik 14 Şubat'ta yapılan toplantının ardından açıklanan yıl sonu için en az 60 bin istihdam hedefinin yüzde 40'ına, 22 Mart itibarıyla ulaşıldı. Bu performansın ardından Kocaeli'nin yıl sonu istihdam hedefi, 100 bin olarak revize edildi.

Vali Güzeloğlu, Kocaeli'nin enerji, kimya, otomotiv gibi taşıyıcı sektörlere ev sahipliği yapan büyük bir şehir olduğunu belirterek, kentin Türkiye'nin üretiminin yüzde 18-20'sini, ihracatının yüzde 20'sini tek başına gerçekleştirdiğini söyledi.

Güzeloğlu, Kocaeli'nin 13 organize sanayi bölgesi, 3 teknopark, 100'ü aşkın Ar-Ge merkezine ev sahipliği yaptığı bilgisini vererek, 35 ayrı liman ve iskele altyapısıyla da Türkiye'nin en büyük liman merkezi olduğunu kaydetti.

"Hedefin yüzde 40'ına 3 ayda ulaştık"

Vali Güzeloğlu, hedeflerinin, "en yüksek ve sürdürülebilir istihdamı elde etmek" olduğunu vurgulayarak, "Her hafta sonu çalışmalarımızı değerlendiriyor, geldiğimiz noktayı gözden geçiriyoruz." diye konuştu.

Kocaeli Sanayi Odası, Kocaeli Ticaret Odası, Gebze Ticaret Odası, Körfez Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinden başlayarak bütün OSB başkanları ve özel firmalarla birebir görüşmeler yaptıklarını anlatan Güzeloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu toplantılarda 2017 için hedefimizi en az 60 bin istihdam olarak da kamuoyuyla paylaşmıştık. Şu anda 1 Ocak 2017 ve 22 Mart 2017 tarihleri arasında, SGK verilerine baktığımızda, Kocaeli'de 25 bin 619 yeni istihdam gerçekleştirildi. Yıl sonu için koyduğumuz en az 60 bin yeni istihdam hedefinin yüzde 40'ını biz 3 ayda gerçekleştirdik. Bu perspektifte baktığımız zaman yıl sonu hedefimiz olan en az 60 bin yeni istihdamı çok rahatlıkla elde edeceğimiz ve 100 bin rakamını zorlayacağımız ortaya çıkıyor."

Vali Güzeloğlu, "Yaklaşık 3 ayda elde edilen 25 bin 619 istihdam, nüfus açısından oranladığımız zaman Kocaeli'yi açık ara Türkiye'nin istihdam şampiyonu yapıyor. İstanbul ve İzmir, nüfusa oranla istihdamda bizim çok gerimizde. Kocaeli 1 milyon 800 bin nüfusu ve 25 bin 619 istihdamla nüfusa oranla istihdamda Türkiye'de açık ara birinci sırada yer alıyor." ifadelerini kullandı.