Koçtaş, İstanbul'daki 6. mağazası Beylikdüzü'nde açtı

Toplam 8 bin 500 metre karelik alan üzerine kurulu Beylikdüzü Koçtaş 200 kişiye istihdam imkanı sağlayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Koçtaş'ın, Türkiye'deki 22. İstanbul'daki 6. mağazası Beylikdüzü'nde açıldı.

Toplam 8 bin 500 metre karelik alan üzerine kurulu, 200 kişiye istihdam imkanı veren Beylikdüzü Koçtaş ile birlikte Koçtaş'ın toplam satış alanı, 120 bin metre kareye yaklaştı.

27 Haziran'da Antalya'daki üçüncü mağazasını da hizmete sokacak olan Koçtaş'ın böylelikle Türkiye'deki toplam mağaza sayısı 23'e, toplam satış alanı da 125 bin metre karenin üzerine çıkacak.

18 milyonu Beylikdüzü Koçtaş, 10 milyon lirası da Antalyada'ki Koçtaş mağazası olmak üzere 2 mağazanın yatırım tutarının toplam 28 milyon lira olduğu öğrenildi.

Beylikdüzü Koçtaş mağazasının açılışında konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Türkiye'nin hızla değiştiğini ve geliştiğini, bu gelişimde lokomotif rolü İstanbul ve diğer büyük şehirlerin üstlendiğini belirtti.

Türkiye'nin bu gelişimine paralel olarak Koçtaş'ın 2005 yılında başlattığı mağazalaşma sürecinin tüm hızıyla devam ettiğine işaret eden Koç, şunları kaydetti:

"Bugünkü açılışla İstanbul'da 6. Türkiye'deki 22. Koçtaş mağazamızı açmış olacağız. Beylikdüzü mağazamız, İstanbul'daki değişim ve gelişimin en güzel örneklerinden biri. Hızla artan nitelikli konutlar ve bu konutlarda ikamet etmeye başlayan genç ve dinamik nüfusun ihtiyaçları, bölgedeki hizmet sektörünün potansiyelini açıkça ortaya koyuyor."

Beylikdüzü Koçtaş mağazasının yaklaşık 200 kişiye ek istihdam yaratacağını belirten Koç, 27 Haziran Cumartesi günü Antalya'da açacakları mağazada ise yaklaşık 150 kişiye daha istihdam sağlanacağını kaydetti.

Koç, küresel ölçeğe yayılan mağaza hizmet sunumunun, perakende sektöründe yeni ufukların açılmasına olanak tanıdığını, ev geliştirme sektörünün de 7 milyar dolarlık büyüklüğü ile bu gelişime en açık alanlardan birisi olduğunu vurguladı. Mustafa Koç, "Ancak, genel perakendeciliğin içinde ev geliştirme sektörünün aldığı paya baktığımızda bu alanda daha gidilecek çok yol olduğunu görüyoruz" dedi.

Tüketici ile bu kadar iç içe olan sektörde şirket ve mağaza sayısı arttıkça en iyi fiyat-kalite dengesini sunmanın rekabette öne çıkmak için yeterli olmadığını ifade eden Koç, artık tüketiciye ürün ve hizmetin yanı sıra yaşam tarzına yönelik yenilikler ve farklılıklar sunmak gerektiğini, başarılarının ardında bu farklılaşma çabasının en büyük rolü oynadığını sözlerine ekledi.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun da "Koç Grubunun bu yatırımı yapmış olması bizleri de memnun etti. Mustafa Bey'den isteğim, burada elde ettikleri kazançların bir bölümünü yine Beylikdüzü'ne yönlendirmeleridir. Bu tesis, İstanbul'un üçüncü bölge ilçelerindeki bütün insanlara hizmet verecek" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek mağazanın açılışı gerçekleştirildi.