Konutta Kocaeli, kira artışında ise İzmir ilk sırada

reidin.com'un hazırladığı Emlakendeks'in ağustos ayı raporu açıklandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Garanti Bankası'nın desteğiyle "reidin.com" tarafından hazırlanan Emlakendeks'in ağustos ayı raporuna göre, geçen ay konut fiyatı artışında Kocaeli, kira artışında ise İzmir ilk sırada yer aldı.   

Rapora göre, geçen ay Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli'ndeki konut satış fiyatları ve kira değerlerinde bir önceki aya göre artış gözlemlendi.

Ağustos ayında konut satış fiyatlarının en çok yükseldiği kent yüzde 3,40'lık artışla Kocaeli oldu. Kocaeli'yi yüzde 2,17 ile Bursa, yüzde 1,66 ile Antalya, yüzde 1,22 ile İzmir, yüzde 1,08 ile Adana ve yüzde 0,12 ile Ankara izledi. İstanbul'daki konut satış fiyatları ise ağustos ayında değişmedi.

Raporun kapsadığı 7 büyük ilde ağustos ayındaki kira değerleri incelendiğinde, İzmir yüzde 1,05'lik değer artışıyla kiraların en fazla arttığı kent oldu. İzmir'i yüzde 0,85 ile Antalya, yüzde 0,75 ile Kocaeli ve yüzde 0,47 ile Ankara takip etti. Bursa'daki kira değerlerinde değişim yaşanmazken, İstanbul'daki kira değerlerinde yüzde 0,45, Adana'daki kira değerlerinde ise yüzde 0,92 oranında düşüş gözlemlendi.