Korea Exchange Bank temsilcilik açtı

Kore'nin uluslararası bankası Korea Exchange Bank, İstanbul Temsilciliği'ni açtı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kore'nin uluslararası bankası Korea Exchange Bank, İstanbul Temsilciliği'ni açtı. Korea Exchange Bank'tan yapılan açıklamaya göre, Korea Exchange Bank İstanbul Temsilciliği'nin açılışına Türkiye Kore Cumhuriyeti Başkonsolosu Jeon Tae Dong, Türkiye Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Diplomatı Lee Hee Chul, Ekonomi Bakanlığı Yatırım Departmanı Müdürü Orhan Arslan, Türkiye Güney Kore İşadamları Derneği (TURKOR) Genel Başkanı Ufuk Akalın, Korea Exchange Bank Üst Yöneticisi (CEO) Yong-Ro Yun ve Korea Exchange Bank Yurtdışı İş Grubu Başkanı Kwon Oh Hoon katıldı.

Korea Exchange Bank CEO'su Yong-Ro Yun açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye ve Kore arasındaki tarihi yakınlığa dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Korea Exchange Bank İstanbul Ofisi'nin, ileriki zamanlarda Kore şirketlerinin Türkiye'ye girişinde rol oynamasını ve Kore-Türkiye arasındaki finansal anlaşmaların büyümesine fırsat oluşturacağını umuyorum. Buradaki ofisimiz ile Türkiye'de açılmış veya açılacak olan Kore firmalarına gerekli finansal bilgileri aktaracağız. İstanbul Temsilcilik Ofisi'mizin açılmasıyla Türkiye ve Kore arasındaki iktisadi dayanışmanın çoğalması ve finansal gelişme için çaba sarfetmeye devam edeceğiz. En yakın zamanda bankamızı burada faaliyete geçirmek için de ciddi bir şekilde araştırma yapmayı planlıyoruz."

Açıklamaya göre, 1967 yılında kurulan ve bugün Kore'de 356, 23 ülkede ise 53 birimiyle hizmet veren Kore Exchange Bank, uluslararası döviz ve ticaret finansmanında Asya pazarının en iyi ve en büyük bankası konumunda bulunuyor.

Türkiye-Kore arasında imzalanan ve yakın zamanda yürürlüğe giren Serbest Ticaret Anlaşması'yla iki ülke arasında güçlenmesi beklenen ticaret ilişkileri göz önüne alındığında, Kore Exchange Bank'ın, Türkiye-Kore arasındaki finansal işbirliklerinin artmasına destek olması bekleniyor.