Körfez'den tarıma 3 milyar $ yatırım

Körfez bölgesinden 3 finans kuruluşu 3 milyar dolar tutarında "Vision3" fonu için Türkiye ile yatırım niyet anlaşması yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Hamide HANGÜL

İSTANBUL - Abu Dhabi Investment House, Gulf Finance House ve Bahreyn merkezli Ithmaar Bank B.S.C tarafından oluşturulan ‘Vision3' ile Türkiye arasında yatırım niyet anlaşması imzalandı. İmza töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren "Yeni dönemde, Türkiye sadece bir finansal liman değil, reel üretim için de tercih edilebilirliği her zaman yüksek bir ülke olacak" diye konuştu. Gulf Finance'ın Yönetim Kurulu Başkanı Esam Janahi, "İlk önceliğimiz Türkiye. İyi projeler sunulması halinde enerji, sağlık ve turizm alanında da yatırım yapmaya niyetliyiz" dedi.

İsviçre, İngiltere ve ABD gibi önde gelen ekonomilerin peşinden koştuğu Körfez sermayesini Türkiye'ye çekmek için büyük bir yarış içinde olduklarını belirten Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Alpaslan Korkmaz, "Önümüzdeki dönemde, reel sektörü hedefleyen nakit zengini fon ve şirketleri hedefliyoruz. 9 milyarlık Vision Fonu'nun en az 6 milyarını Türkiye'ye çekmek istiyoruz" dedi. Fonun ilk etapta ağırlıklı olarak GAP bölgesi olmak üzere Türkiye'de tarım ve hayvancılığa 3 milyar dolar kaynak aktarması bekleniyor.

Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde