Kotil hedef büyüttü: Gezegenleri birbirine bağlayacağız

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, "Gelecek 80 yıllarda, inşallah kıtaları birbirine bağlayan değil, gezegenleri birbirine bağlayan bir havayolu şirketi olacağız" dedi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin (DHMİ) 80. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'na çelenk sunuldu.
Törene katılan Kotil, THY ve DHMİ'nin iki dev kuruluş olduğunu ifade ederek, dünyanın en büyük hava limanlarından birinin DHMİ tarafından yapıldığını bildirdi.
Kotil, şöyle devam etti:
"Türk havacılığı sadece global bir oyuncu değil, yeri, havası, çalışanlarıyla ana oyuncu. Dünyaya da bu işin nasıl yapılacağını söyleyen ülke konumundayız. Gelecek 80 yıllarda, inşallah kıtaları birbirine bağlayan değil, gezegenleri birbirine bağlayan bir havayolu şirketi olacağız."

-"Grev hiç etkilemedi"-

Gazetecilerin THY'deki grevle ilgili sorusu üzerine Kotil, kurumsal olarak konuyla ilgili bilgilendirmeler yaptıklarını kaydederek, "Ayın 20'sine kadar görüşmeler olmazsa, THY kendi inisiyatifiyle çalışanlarına dönük bir paket sunacaktı. Hayırlı olur. Biliyorsunuz, birinci günden bugüne kadar çalışanlarımız uçuşa devam etti. Herhangi bir aksamamız yok. Bütün çalışanlar söylediler ki; 'Türkiye havacılıkta ana oyuncu.' Ana oyuncuya yakışan da hiçbir zaman var olan şeyi bırakmamaktır" diye konuştu.
Bir gazetecinin, "Grev seferleri etkiledi mi?" sorusu üzerine Kotil, "Grev hiç etkilemedi" yanıtını verdi.