Kotil'in yerine Unakıtan'ın danışmanı gelecek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran, THY Genel Müdürü Kotil'in görevden alındığını iddia etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, THY Genel Müdürü Temel Kotil'in görevden alındığını ileri sürdü.

Oran, yazılı açıklamasında, Hava-İş'in grevinin yarın başlayacağını anımsattı.
THY'de bir yönetim krizi olduğunu savunan Oran, THY Genel Müdürü Kotil'in görevinden alındığını, bu durumun da İMKB'ye bildirilmeyerek, yatırımcıların zararına yol açacak şekilde bir suç işlendiğini iddia etti.
Kotil'in, THY Yönetim Kuruluna göre daha demokratik ve uzlaşmacı bir tutum sergilediğini ifade eden Oran, "THY yönetimi alkolün yasaklanması, kadınların kıyafeti gibi yaşam tarzına ilişkin bazı durumlara karşı çok katı, ideolojik bir bakış açısına sahip. Bu konulardaki daha demokratik görüşleri nedeniyle Sayın Kotil görevinden alındı. THY Yönetim Kurulu, grevi çözme iradesine sahip Kotil'i de tasfiye ederek onun yerine bu görüşe daha yakın bir kişiyi getirecek" değerlendirmesinde bulundu.
Kotil'in yerine eski Bakan Kemal Unakıtan'ın danışmanlığını da yapan Coşkun Kılıç'ın getirileceğini öne süren Oran, hükümetin grevi, kısa süre içerisinde, "demokratik toplumun temel ilkelerine aykırı bir şekilde" erteleyeceğini savundu.
Oran şöyle devam etti:
"THY Yönetim Kurulu grevi THY içerisinde bir personel tasfiyesi için gerekçe olarak kullanacak. Özellikle grevden sonraki dönemde, taşeronlaşmanın derinleşeceği, çalışanların haklarının ellerinden alınacağı ve yeni personel ile THY'deki çalışan portresi dönüştürülecektir. Bugün THY Yönetim Kurulu, görevlerini eksik yapmak ve çalışanların haklarını gasp etmekten sorumludur, bu nedenlerle hızla özür dilemeli ve artık kendilerinden beklenen, sağduyulu yönetim anlayışını sergilemelidir. Kızı THY'de avukatlık yapan, oğlu THY'nin uzmanlarından olan yürütme organı üyelerini de buradan uyarıyorum, kendi yarattıkları kaos ortamını polisiye tedbirlerle, biber gazlarıyla bastırmak yoluna asla yönelmesinler."