Krater gölü termal turizm merkezi olacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
AKSARAY - Aksaray-Niğde sınırında eşsiz manzarasıyla ünlü Narlı Göl, son dönemde çeşitli hastalıklara iyi gelen termal suyu ile de ilgi odağı olmaya başladı.
 
Aksaray'ın Gülağaç ilçesine bağlı Sofular beldesi yakınlarında etrafı dağlarla çevrili Narlı Göl, Kapadokya'nın ortasında yer alıyor. Deniz seviyesinden yüksekliği 1365 metre olan krater gölü, Aksaray-Nevşehir karayoluna yakın olması nedeniyle de Ihlara Vadisi ve Güzelyurt ilçesine giden turist kafilelerinin uğrak noktası.
1-089.jpg
 
[PAGE]
 
Orta noktasının derinliği 50 metreyi bulan ve suları çekildiğinde görünümü bir kalbi andıran göl, manzarası sayesinde kısa süreli turistleri ağırlarken, son dönemde termal suyu ile de ilgi odağı oldu. Gölün girişinde faaliyette olan otelin yanı sıra, yapımı tamamlanan 5 yıldızlı bir otel de yakın zamanda hizmete açılacak.
 
2-091.jpg
 
Termal turizmde Kapadokya'nın yeni merkezi
Göl kıyısındaki sondaj kuyusundan 65 derece sıcaklıkta çıkartılan termal su birçok hastalığın şifa kaynağını oluşturuyor. Kalsiyum, sodyum ve bikarbonat açısından oldukça zengin olan termal su, özellikle sedef hastalığı başta olmak üzere romatizma ve cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılıyor.
 
[PAGE]
 
Sofular belde Belediye Başkanı İhsan Altınel, sahip olduğu avantajlarla Kapadokya bölgesinde termal turizmde yeni bir merkez olmaya başlayan Narlı Göl'ün kıyısından çıkan termal suyun eskiden de bilindiğini söyledi.
 
3-083.jpg
Geçmişte bu bölgede yaşayan köylülerin göl kıyısında çukur açarak, çıkan suyun içine girdiğini anlatan Altınel, ''Fakat su çok sıcak olduğundan, gölden aldıkları suyla soğuturlardı. Yerli ve yabancı turistler daha çok, manzarası için buraya geliyordu. Şimdi açılan tesisler sayesinde şifa bulmak için de çok sayıda kişi Narlı Göl'e gelmeye başladı'' dedi.
Altınel, dört mevsim farklı doğal güzelliği ile ziyaretçilerini adeta büyüleyen krater gölünün kenarında yürüyüş yolları ve ahşaptan kafeteryalar da yapılacağını sözlerine ekledi.