Kredi Gaziantep Şubesine ödül

Bir yılda 893 üye yapan Gaziantep şubesinin müdür ve çalışanları ödüllendirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GAZİANTEP - Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül'ün başkanlığında, Gaziantep Valiliği, İl Genel Meclisi ve Şehitkamil Belediyesi tarafından Gaziantep'te yürütülen Mikro Kredi uygulaması kapsamında başarılı çalışmalar yapan Mikro Kredi Gaziantep Şubesi çalışanlarına ödül verildi.

Şube müdürü ve çalışanları, bir yıllık çalışma sonucunda, üye sayılarının 893'e çıkartarak, ödüle hak kazandı. Şehitkamil Belediyesi Bedri İncetahtacı Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, "mikro kredi bayanları üretmeye ve aile bütçesine katkı sunmaya davet ediyor" dedi.

Prof. Dr. Akgül, başarılı çalışmalar yapan müdür ve tüm personeli de kutladı ve bundan sonraki çalışmalarında başarı dileğinde bulundu.

Gaziantep'in metropol ilçesi Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı ise yaptığı konuşmada, Gaziantep'in ortak akılla yönetildiğini ve bu nedenle Türkiye genelinde bu anlamda da önemli bir başarı elde edildiğini ifade etti. Özkarslı, Mikro Kredi Gaziantep Şubesi'nin başarılı çalışmalarla üye sayısını 893'e çıkartma başarısı gösterdiğine dikkat çekerek, şöyle konuştu:

"Mikro Kredi Gaziantep Şubesi, bayan üyelerine bir yılda 458 bin 175 YTL kredi kullandırdı. Bunun 203 bin 882 YTL'sinin ise geri dönüşümü sağlandı. Temmuz 2008'de 21 grup (105) oluşturan Gaziantep Şubesi, bir ay içerisinde en fazla grup oluşturan il seçildi. Gaziantep'in sayısal olarak diğer illerden daha ileride olmasının altında, ilimizdeki sanayi gelişimi ve girişimcilik ruhunun yattığını düşünüyorum."

Yapılan konuşmaların ardından, Mikro Kredi Gaziantep Şubesine yeni başvuru yapan 22 üyeye de kredileri dağıtıldı. Ödül törenine AKP Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Demir, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Çetin ve çok sayıda girişimci kadın katıldı.