”Kredi mekanizması işler hale gelecek”

Bakan Şimşek, küresel krizin Türkiye'ye yansımalarını nasıl sınırlayacaklarıyla meşgul olduklarını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, kredi mekanizmasının nasıl işler hale getirilebileceği konusunda birtakım çalışmaları bulunduğunu bildirdi.

Bakan Şimşek, 5. Dünya Su Forumu'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gazetecilerin, dün, "işsizliğe ilişkin bir çalışmaları olduğu" yönündeki açıklamasını hatırlatması üzerine Şimşek, küresel krizin Türkiye'ye yansımalarını nasıl sınırlayacaklarıyla meşgul olduklarını ve bu konularla yoğun bir şekilde ilgilendiklerini, bunlara çözüm üretmeye çalıştıklarını söylediğini kaydetti.

Dünya piyasalarında bir normalleşme ve dış talepte bir toparlanma olmadan, kredi mekanizması çalışmadan kendilerinin tek başına bu krizi bertaraf etmelerinin imkanı bulunmadığını belirten Şimşek, "Ama şunu yapabiliriz; hiç olmazsa krizin yansımalarını sınırlamaya yönelik adımlar atabiliriz, ki attık, atıyoruz" dedi.

Mehmet Şimşek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Benim kastım şuydu; Türkiye'de bankacılık sistemi sağlam, yani mali yapısı güçlü. Fakat kaygılar nedeniyle bu dönemde kredi vermede biraz gönülsüz davranılıyor. Bunu da anlayışla karşılıyoruz. Acaba bu mekanizmayı daha nasıl çalıştırabiliriz, kredi mekanizmasını nasıl işler bir hale getirebiliriz, onun üzerinde birtakım çalışmalarımız var.

Şu anda açıkladığımız ve uygulamaya koyduğumuz spesifik konuların özetinde en önemli konu, yani nasıl kredi mekanizmasını daha etkin bir şekilde çalıştırırız ve bu şekilde küresel krizin Türkiye'ye yansımalarını sınırlandırırız."