”Krizin teğet geçmesi söz konusu değil”

Bakan Tüzmen, Türkiye'nin 100 milyar doların üzerinde ihracatı muhafaza edebilmesinin bir başarı olacağını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, küresel krizin Türkiye'ye daha tam olarak gelmediğini belirterek, "Geliyor şu anda, teğet geçmesi söz konusu değil, beraber yaşayacağız" dedi.

Tüzmen, CNN Türk televizyonunda katıldığı bir programda, son aylarda düşük olmakla beraber Türkiye'nin ihracat artışının devam ettiğini, ancak 2009 yılında ihracat artışlarının olmadığı bir dönemin görüleceğini söyledi.

Gelecek yılın bütün dünyada ihracat eğrisinin aşağı doğru indiği bir dönem olacağını belirten Tüzmen, bu ortamda, Türkiye'nin de 100 milyar doların üzerinde ihracatı muhafaza edebilmesinin bir başarı olacağını kaydetti.

Bakan Tüzmen, dünya ticaretindeki gelişmelerin izlendiğini ve gelişmelere göre planların yapıldığını da ifade ederek, "Kendimizi doğru aynada göreceğiz, bakacağız" dedi.

Dünyada sanal bir ortamın yaratıldığını anlatan Tüzmen, "Dünyada 5 kat fazla bir sanal dünya yaratıldı. Borç senetlerinin, hisse senetlerinin, banka aktiflerinin toplamı 250 trilyon dolar. Halbuki bütün ülkelerin değerlerinin toplamı 50 trilyon dolar. Böylesine 5 misli bir sanal ortam yaratılmışsa onun acısı tabii ki çekilecek" diye konuştu.

Bakan Tüzmen, "Kriz teğet mi geçiyor" sorusuna da "Kriz daha tam olarak gelmedi, geliyor şu anda. Teğet geçmesi söz konusu değil, beraber yaşayacağız" yanıtını verdi.