Kullandıkları teknoloji dış pazarın kapısını açtı

Tekirdağ'da sanayiciler, makine parçası üretimi ve sac kesiminde kullandıkları lazer teknolojisiyle 35 ülkeye ihracat yapıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesindeki sanayiciler, makine parçası üretimi ve sac kesiminde kullandıkları lazer teknolojisiyle 35 ülkeye ihracat yapıyor.  

Ortak Amaçlı Kullanım Atölyesi (ORTKA) Müdürü Hamza Güler,  AB'den yardım amaçlı takım tezgahı verildiği bilgisini edindikten sonra bu imkandan yararlanmak üzere çalışmalara başladıklarını belirtti. 

Hayrabolu Küçük Sanayi Sitesi'ndeki 11 üretici olarak bir araya gelip, bölgede tek olan şirket ortaklığı kurduklarını ifade eden Güler, şunları kaydetti:   

"AB'nin sağladığı imkandan yararlanarak şirket ortaklığı ORTKA ile lazer teknolojisini kullanmaya başladık. Bu teknolojiyi 2008'den bu yana kullanıyoruz. Bugün şirket ortaklarımızın birçoğu yabancı ülkelerden makine siparişleri alıyor. Parçalarını sıfır hata ile atölyemizde ürettikten sonra kendi tesislerinde birleştirip teslim ediyorlar."  

Güler, lazer teknolojisiyle ilçe sanayisindeki tarım aletleri parçalarının büyük bölümünü üretmeye başladıklarını ve bunun yanında il dışından da birçok talep geldiğini belirterek, lazer teknolojisiyle üretime geçtikten sonra Avrupa ile yarışacak düzeyde kaliteli parça ürettiklerini kaydetti. 

"35 ülkeye ihracat yapıyoruz"  

Şirket ortaklarının, Yunanistan, Bulgaristan, Rusya ve Irak başta olmak üzere 35 ülkeye ihracat yaptığını vurgulayan Güler, şu bilgileri aktardı:   

"Hatta bir firmamız Rusya'dan tren vagonlarının imalatını aldı. Bu teknolojiyle her türlü sac kesimini sıfır hatayla kolaylıkla yapabiliyoruz. Avrupa ülkeleri ile yarışacak düzeye geldik. Lazer teknolojisi bize dış pazarın da kapılarını açtı. Kullandığımız bu teknolojiyle sac kesimi ve makine parçası üretiminde AB ülkeleriyle yarışır hale geldik."  

 

Bu konularda ilginizi çekebilir