'Kur, hızlı bir şekilde geriye gidecek'

Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Ertem, mevcut dolar kuru ile yorum yapmanın yanlış olduğunu belirterek, "Diğer bilgiler gösteriyor ki kur hızlı şekilde geriye gidecek" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem, NTV'nin canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu.

OHAL'in üç ay daha uzatılması ekonomik reformlar için önemli bir fırsat olacağını dile getiren Ertem, "Mevcut dolar kuru ile ekonomi hakkında yorum yapmak yanlış, diğer bilgiler öyle gösteriyor ki bu (kur) hızlı bir şekilde geriye gidecek" şeklinde konuştu.

'Sermaye girişi artacak'

Cemil Ertem, "Not indirimi ciddi bir sermaye çıkışına neden olmayacak, hatta sermaye girişinin artacağını düşünüyorum" dedi.

'Tek seferde, son yaşanan çıkışlardan fazla olacak'

Varlık barışının diğer ikisinden çok farklı olacağını, çok ciddi bir sermaye girişi olacağını ifade eden Ertem, "Tek bir kerede elde edeceğimiz girişler, son yaşanan çıkışlardan çok daha fazla olacaktır" ifadelerini kullandı.

'İhracatta adım atılmalı'

OVP hedeflerinin 2016 ve 2017 yılları için aşılacağını belirten Ertem, "Büyümenin bu yılı yüzde 3.5 civarında tamamlayacağını düşünüyorum. Tek sıkıntımız ihracatın yavaş artması, yapmamız gereken ihracatın büyümeye katkı sağlayabileceği adımlar atmak" diye konuştu.