Kuraklık endişesiyle su deposu satışı arttı

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklığın önümüzdeki aylarda kuraklığa neden olması beklenirken, yaz aylarında susuz kalma endişesi su depolarına talebi artırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YILDIZ TAŞDELEN ERLİ 

İSTANBUL - Son birkaç haftadır su deposu satışlarında yüzde 10’un üzerinde artış olduğunu belirten üreticiler, talebin başta apartman ve sitelerde oturanlardan geldiğini söyledi. Üreticiler satışların yağışlara bağlı olarak önümüzdeki günlerde artabileceğini, üretim kapasitelerinin de buna göre yükselebileceğini ifade ediyor. Diğer yandan su depolarına firmalardan da önemli miktarda talep var. 50 litreden 100 tona kadar çeşitli ebatlarda polietilen ve polyester olarak üretilen su depolarının ücretleri 35 liradan başlıyor ve 50 bin liraya kadar çıkabiliyor. En çok 300-500 litre arasındakileri tercih eden vatandaşlar, bunları su depolarının bulunduğu alana ya da banyolarına yerleştiriyor. Kuraklık endişesiyle mevcut depolarını temizletenlerin sayısı da giderek artıyor.

En son 2007 yılında satışlar patlamıştı

Pendik’te faaliyet gösteren Lider Polyester ve Plastik’in Pazarlama ve Satış Sorumlusu Sevil Şener, satışlarının giderek arttığını belirtirken, daha çok vatandaşlardan ve il olarak da İstanbul’dan talep geldiğini ifade etti. Su depolarının genellikle nalburlardan temin edilebildiğini anlatan Şener, son yıllarda en yüksek satışı, kuraklığın yaşandığı 2007 yılında gerçekleştirdiklerini kaydetti.

1986’dan bu yana su deposu üretimi gerçekleştiren Karmod Kompozit Plastik Yapı’nın İşletme Müdürü Talay Öztürk de son 2 haftadır talepte yüzde 15-20 artış olduğuna işaret etti. Öztürk, polyesterde 50 litreden 24 tona, polietilende de yine 50 litreden 100 tona kadar çeşitli ebatlarda üretim yaptıklarını, yerinde montaj imkanının fiyatı yüzde 50 artırdığını anlattı. Öztürk, İstanbul dışından da talep geldiğini ifade etti.

En fazla talep İstanbul ve Ankara’dan geliyor

Vodapol’un sahibi Erdoğan Erdem, satışlarda önümüzdeki dönemde yüzde 15-20 artış beklediklerini kaydederek, hem vatandaşlardan hem de firmalardan önemli miktarda talep aldıklarını söyledi. Erdem, en çok talebin İstanbul ve Ankara’dan geldiğini bildirdi.

Ankara’da faaliyet gösteren 2 Kardeşler Paslanmaz ise 50 litreden 1000 tona kadar paslanmaz su deposu üretiyor. 50 litrelik paslanmaz bir deponun fiyatı 250-350 lira arasında değişiyor. Şirket yetkilileri, önceki yıllara göre vatandaşların yanı sıra firmalardan daha çok talep geldiğini açıkladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir