Kuru incirde ilk yükleme 25 Eyül'de

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Türkiye’nin geleneksel ihraç ürünlerinden kuru incirde sezonun ilk ihracatının 25 Eylül'de yapılacağı bildirildi.

Ege İhracatçı Birlikleri'nden (EİB) yapılan yazılı açıklamada, kuru incir ilk gemi yükleme tarihinin Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Genel Kurulu'nda oy birliği ile belirlendiği kaydedildi.

Açıklamada, son yıllarda ilk yükleme tarihi konusunda ihracatçılarla görüş ayrılığına düşen Tariş İncir Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'nin, 25 Eylül 2013 tarihine onay verdiği belirtildi.

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Öz, Türkiye'nin incir ihracatında uzun yıllar sonra geçen sezon 60 bin 700 ton rakamına ulaşarak başarılı bir sezonu geride bıraktığını kaydetti.

Geçen sezon aflatoksin açısından sıkıntılı bir sürecin yaşandığına işaret eden Öz, AB'nin Türkiye'den incir ithalatında uyguladığı kontrol sıklığını yüzde 20 düzeyin üzerine çıkarmaması için ihracatçıların kontrol konusunda azami özeni göstermeleri gerektiğini vurguladı.