Kuyumcular, Besso ile sigortalanacak

Anlaşma ile kuyumcular, mallarını dünya standartlarında teminat altına almış olacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - İstanbul Kuyumcular Odası (İKO), kuyumcu ve değerli taş sigortacılığı konusunda faaliyet gösteren İngiliz Besso şirketiyle işbirliği yaptı. İşbirliği anlaşmasıyla kuyumcular, stok ve mallarını kendileri için özel olarak dizayn edilen poliçelerle dünya standartlarında teminat altına almış olacak.

İKO'dan yapılan açıklamaya göre, işbirliği ile sektörün ihtiyaçlarını karşılayacak uygun teminatların rekabetçi fiyatlarla sağlanması hedefleniyor.

Sağlanacak teminatların fuarlar ve dış ticareti de kapsayacağı belirtilirken, zaman içinde İKO ile birlikte yapılan iş planına göre, hizmetlerin diğer ihtiyaçları karşılayacak şekilde genişletilmesinin de gündeme geleceği ifade edildi.

Anlaşmaya göre İKO, Besso Mücevherciler Nakliye Sigorta'sını kendisine üye olan kuyumculara tanıtmak için toplantılar düzenleyecek.

Sigorta hasar eksperi ve kuyumcu arasındaki her türlü uyuşmazlık, Londra'daki Sigortacılar Paneline havale edilecek. Bu Panel de gerekli görmesi halinde, İKO'dan destek alacak.

İKO, kuyumcular ve sigorta şirketlerinin bir sözleşmenin tarafı olduğu durumlardaki tüm uyuşmazlıklar için onaylanmış tarafsız hakem durumunda bulunacak.

İKO Yönetimi, tazminat talebi konusunda çalışmak üzere üç üye tayin edecek ve İKO'nun raporu, son ve kesin rapor olarak kabul edilecek.