LPG muayene yeterlilik belgesinde yeni dönem

Sıvılaştırılmış Petrol Gazı (LPG) tüplerinin muayene, deney, bakım ve tamirinde yeterlilik belgesi alacak işletmeler, başvurularını elektronik ortamda yapacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının, "LPG Tüplerinin Muayene, Deney, Bakım ve Tamiri Yeterlilik Belgesi Verilmesine İlişkin Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Buna göre, yeterlilik belgesi alacak işletmeler, Bakanlık tarafından elektronik başvuru sistemi kuruluncaya kadar bir dilekçe ekinde gerekli bilgi ve belgeleri içeren dosya ile birlikte faaliyet gösterdikleri ilin il müdürlüklerine müracaat edecek.  

Ancak Bakanlık tarafından gerekli alt yapının tamamlanması ile birlikte yeterlilik belgesi başvuruları elektronik ortamda yapılacak.  

Bununla birlikte, Bakanlığın "Basınçlı Gaz tüplerinin Dolum ve Periyodik Muayenelerinin Usul ve Esaslarına İlişkin Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" ve "Teknik Servislerin Görevlendirilmesi Usul ve Esaslarına Dair Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.