Macar firmaları Türkiye’de iş birliği arıyor

Macaristan-Türkiye arasındaki ticareti teşvik ajansı Hepa Türkiye, Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu işbirliğiyle Türk yatırımcılarla Macar girişim (start up) şirketlerini bir araya getirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Macaristan İstanbul Başkonsolosu Dr. Atilla Pinter ve Hepa Türkiye Genel Müdürü Burak Aktaş’ın ev sahipliğinde gerçekleşen start up şirketleri buluşmasında iki ülke arasındaki iş birliği fırsatları konuşuldu.

Türkiye ile Macaristan arasındaki ikili ilişkilerin her zaman iyi yönde seyrettiğini söyleyen Hepa Türkiye Genel Müdürü Burak Aktaş, bu ivmenin ticari ve ekonomik alana da yansıdığını belirtti. Türk yatırımcılar için Macaristan pazarının avantajlarına değinen Aktaş, yüzde 9 olan kurumlar vergisinin yüzde 8.1’lere düştüğünü kaydetti. Yatırımcılara teşvik olduğunu da söyleyen Aktaş, “Macaristan firmaları da Türkiye’de yatırıma geliyor. Türkiye önemli bir merkez. Türkiye pazarına önem veren Macaristan, buradaki ticari atılımları teşvik ediyor” dedi. Hepa’nın da Türkiye pazarını önemsediğini ifade eden Burak Aktaş, dünyadaki 6 ofisten birini Türkiye’de açtığını belirtti.

Türk firmalarının Macaristan pazarında var olduğunu söyleyen Macaristan İstanbul Başkonsolosu Dr. Atilla Pinter, “Türkiye’de Macar yatırımcı eksik. Kültürel ilişkilerdeki iş birliğinin yatırımlara da yansıyacağına inanıyoruz” dedi. Türkiye pazarında işbirliği için katılım sağlayan Macar firmaları şöyle; AMG DAO, AR Analytics Ltd., ASTODI Solutions Ltd., RECnGO Ltd., Seyu Solutions Ltd., SURVIOT Monitoring Ltd., TRUSTCHAIN Systems KFT.

Macaristan ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi için sektör ve ürün bazında pazar araştırma raporlarını hazırlayan Hepa Türkiye, yerel şirketlere Macar tedarikçi bulunması, Macar firmalara Türkiye’de distribütör bulunması gibi alanlarda hizmet veriyor. Konferans, seminer, eğitim, sektör ve ülke günleri düzenleyerek Macar ürün ve hizmetlerinin tanıtılmasını sağlayan ajans, iş heyetleri için iş birliği fırsatlarına yönelik toplantılar düzenliyor. Hepa’nın İstanbul, Ankara, Bursa ve İzmir olmak üzere Türkiye’de 4 ofisi bulunuyor.