Madende çalışmaya 3 bin kişi başvurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Zonguldak - Türkiye Taşkömürü Kurumunun (TTK)  istihdam edeceği 177 işçi için 4 günde 3 bin aday başvurdu.

TTK'nın nitelikli işçi talebi doğrultusunda yer üstünde çalışacak elektrik teknisyeni, iş makinesi operatörü, kılavuz kaptan, aşçı ve demiryolu işçisi gibi 139 personel ile yer altı hazırlık işlerinde çalıştırılacak 38 madenci alımına yönelik 27 Mayıs'ta başlayan kayıtlar 5 Haziran'a kadar devam edecek.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü İşe Yerleştirme Servisi Sorumlusu Hakkı Alkan, kentte ikamet eden,  Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan (KPSS) en az 60 puan alan yaklaşık 3 bin kişinin kuruma müracaat ettiğini söyledi.

Müracaatların şahsen ya da internet aracılığıyla yapılabildiğini anlatan Alkan, "5 Haziran'a kadar başvurular kabul edilecek. Müracaat sayısının 5 bine ulaşacağını tahmin ediyoruz. KPSS puanına göre yapılacak sıralamanın ardından 177 kadronun 3 katı kadar kişiyi mülakata göndereceğiz" şeklinde konuştu.

Alkan, askerlikte terörle mücadeleye katılıp üstün hizmet belgesi alanlar, arazisi TTK tarafından kamulaştırılanlar, afetzedeler ve özelleştirme nedeniyle kamudan ayrılan kişilerin KPSS'den muaf tutulduğunu, işe alımda bu kişilere öncelik verileceğini sözlerine ekledi..