Madenler için raporlama komisyonu kuruluyor

Türkiye'de madenciliğin geliştirilmesine yönelik kaynak ve rezerv bilgilerin oluşturulması, raporlama yapılması ve kriterlerin belirlenmesi amacıyla Ulusal Maden Kaynak ve Rezerv Raporlama Komisyonu kurulacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının Ulusal Maden Kaynak ve Rezerv Raporlama Komisyonu (UMREK) kurulmasına ilişkin yönetmeliği Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre UMREK, madenlerin aranması, araştırılması, üretilmesiyle ilgili açık, güvenilir, uygulanabilir kaynak ve rezerv bilgilerininin oluşturulması ve bunlarla ilgili raporlama standartları ile kriterleri belirlemek amacıyla çalışacak.

Komisyon, ilgili konularda eğitim verme, sertifikalandırma, sicil kayıtlarını tutma, denetleme, ihtar verme ve belgeleri iptal etme gibi sorumlulukları üstlenecek.

Ayrıca komisyon, uluslararası benzeri kuruluşlara üye olma veya bunlarla iş birliği yapma, görev alanına giren konularda eğitim, araştırma ve yayın faaliyetlerinde bulunma ve bu faaliyetlerle ilgili düzenlemeleri yapma ve yayımlama gibi faaliyetleri de yürütecek.

Komisyon üyeleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından belirlenecek.