Mado 'Sözleşmeli Çiftlik Projesi'ni hayata geçirdi
Firma, sosyal sorumluluk projesi kapsamında ilk olarak 4 aileye 25'er keçi dağıttı
KAHRAMANMARAŞ - Kahramanmaraş'ta Saanen keçi çiftliği yatırımı gerçekleştiren ve burada "Madobeyazı keçi" üretimine başlayan Mado, sözleşmeli çiftçilik uygulamasını hayata geçirdi. Firma, sosyal sorumluluk projesi kapsamında ilk olarak 4 aileye 25'er keçi dağıttı.
Türkoğlu ilçesine bağlı Kılılı beldesinde bir yıl önce keçi çiftliği projesine başlayan Mado, ilk olarak Saanen keçisi ile Halep keçisini melezleştirerek Madobeyazı üretimini gerçekleştirdi. 600 dönüm arazi üzerine kurduğu keçi çiftliğinde melezleştirme çalışmalarını başarı ile uygulayan firma, bölgede yaşayan dar gelirli aileler için sözleşmeli çiftçilik projesini hayata geçirdi. Mado, çiftlikte ürettiği keçileri uygulama kapsamında 4 aileye 25'şer keçi dağıttı.
Mado Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanbur, dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, hayalinin ilk halkasını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Projeyi sosyal sorumluk anlamında değerlendirdiklerinin altını çizen Kanbur, "Şirket olarak ekonominin daraldığı şu günlerde bu işi kentimize alternatif bir sektör olarak düşünüyoruz. Esas amacımız hayvancılığı yaymaktır. Başlangıç olarak aile başına 25'şer keçi veriyoruz. Şu anda bize 100'ün üzerinde müracaat var. Hepsini değerlendireceğiz" dedi.
Keçi alan ailelere 5 yıl süt alım garantisi verdiklerini anlatan Kanbur, şunları söyledi:
"Biz Türkiye'de ilki yapıyoruz. Avustralya'dan partnerlerimiz de geliyor. Birkaç gün sonra onlarla beraber olacağız. Bu işi profesyonelce yapıyoruz. Sözleşmeli yapmamızdaki amaç ise 5 yıl süt alım garantisi veriyoruz. Bunların takibini de bizim ekibimiz yapıyor. Böyle de bir hizmet vermiş olacağız. Bizim Kahramanmaraş'ta 200 ton süte ihtiyacımız var. Bu sütü alıncaya kadar bunu destekleyeceğiz. Bizim Türkiye'de 300'ün üzerinde satış noktamız var. İleri ki aşamada kendi marketlerimizde bunun sütünü, yoğurdunu, peyniri hatta sucuğunu satışa çıkaracağız."
Keçide ve keçi sütünde Kahramanmaraş'ı marka yapmak istediklerini dile getiren Kanbur, "Örnek bir çiftlik yaptık. Ayrıca çiftçi ailelere kredi desteği de aldık. 2 yıl ödemesiz 5 yıl kredi temin ettik. Hiç para ödemeden keçilerini alıyorlar" ifadelerini kullandı.
Daha sonra, Kılılı beldesinde yaşayan 4 aileye 25'şer keçi verildi. Keçileri alan kadınlar Mado'ya teşekkür ederken, "Bizim için çok güzel bir fırsat. En iyi şekilde değerlendirmeye çalışacağız. Kırsal bölgede yaşayan herkese tavsiye ediyoruz" dediler.