Manisa Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı açıldı

22. kez kapılarını açan Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı'na toplam 113 firmanın katıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR (DÜNYA) - Manisa'da 475. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında bu yıl 22'nci kez kurulan Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı kapılarını açtı. Toplam 113 firmanın katıldığı fuarın açılış töreninde konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa'nın adını tüm dünyaya duyuracak bu tür organizasyonları sürdüreceklerini vurguladı.
 
Bereketli Gediz Ovası üzerine kurulu, sırtını Spil Dağı'nın eteklerine dayamış Manisa'nın tarımsal öneminin yanı sıra sanayisiyle de Türkiye'nin ve dünyanın göz bebeği illeri arasında yer aldığını dile getiren Ergün, "Organize Sanayi Bölgesi ile hızla büyüyen ve gelişen ilimiz, ulusal ve uluslararası ekonomi kaynaklarında en iyi yatırım yapılacak iller arasında gösteriliyor. 21 yıldır kesintisiz bir şekilde otomotivden mobilya ve dekorasyona, finans sektöründen turizme kadar geniş bir yelpazede sanayici ve işadamını Manisa'da buluşturan bu organizasyona katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak geçmişte olduğu gibi, Manisa'nın adını tüm dünyaya duyuracak bu tür organizasyonlara bundan sonra da her türlü destek ve katkıyı sunacağız" diye konuştu.
 
Manisa'nın önemli bir potansiyelinin olduğunu vurgulayan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da, bu potansiyeli harekete geçirecek unsurların ortak paydada buluşması gerektiğini vurguladı. Konuşmaların ardından 22. Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı'nın açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir