Marmarabirlik 'MB' markasıyla yurtdışında yapılanıyor

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, "MB markamızla birlikte ihracatımızı yüzde 20 artırarak 6 bin tonun üzerine çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) 

Marmarabirlik, yeni markası MB’nin yurtdışı dağıtımı için Avrupa ve ABD’deki yeni bayi anlaşmalarını tamamladı. Başkan Asa, “MB markamızla birlikte ihracatımızı yüzde 20 artırarak 6 bin tonun üzerine çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

MB markasını yurtdışında tüketiciyle buluşturmak için harekete geçen Marmarabirlik, Avrupa ve ABD’deki bayi yapılanmasını tamamladı. Dünya genelinde 47 ülkeye ihracat yapan Marmarabirlik, geçtiğimiz yıl 5 bin ton civarında ihracat gerçekleştirmişti. Birlik, yeni markası MB ile bu yıl ihracatını yüzde 20 artırarak 6 bin tonun üzerine çıkarmayı planlıyor. MB markalı ürün sevkiyatına bu ay başlayacaklarını kaydeden Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, “Hedefimiz etnik pazar dışında ikinci dünya markamızla raflarda yerimizi almaktır” diye konuştu.

Asa, önümüzdeki günlerde yeni ülkelerle bayilik sözleşmeleri imzalamaya devam edeceklerini vurgulayarak, “MB ürünleri yıl içerisinde tüm Avrupa’ya gönderilecek olup, 2014’te 24 milyon dolar olan ihracatımızın 2015 sonunda 30 milyon dolara ulaşmasını öngörüyoruz” dedi.

MB markalı ürünlerin yurtiçi dağıtımı için Düzey Pazarlama ile anlaşma yaptıklarını da anımsatan Asa, MB’nin 1 Ocak’tan itibaren 22 ürün çeşidiyle ülke genelinde raflarda yerini aldığını, talep doğrultusunda ürün çeşidinin artacağını ve bugün itibariyle toplam 14 bin perakende noktasında tüketiciyle buluştuğunu kaydetti. 

Avrupa’da güçlenmeyi hedefliyor

Başkan Asa, Marmarabirlik’in karlılığını artırmak için gerekli altyapıyı oluşturmaya çalıştıklarını da belirterek, kar eden bir kurumun ortaklarına daha fazla destek verebileceğini, zarar etmesi durumunda ise ortakların desteklenmesinin mümkün olmadığını söyledi. Bu amaçla Marmarabirlik’in yurtdışındaki dağıtım ağı üzerinden, Türkiye’nin önemli markalarına ait ürünlerin dağıtımı ve pazarlanması konusunda partner firmalarla görüşmeler yaptıklarını anlatan Asa, şunları söyledi; “Karşılıklı kazan-kazan anlayışı çerçevesinde, Marmarabirlik markasına ve ürün grubuna uygun ürünlerin, kendi dağıtım ağımız vasıtasıyla pazarlanması konusunda, partner firmalarla işbirliğine yönelik görüşmelerimiz devam etmektedir. Bu işbirliği ile Marmarabirlik’in Avrupa’da daha güçlü bir konuma gelerek sürekli kar etmesini ve ülke ekonomisine daha fazla döviz girdisi sağlamayı hedefliyoruz.”