Marmarabirlik'ten Avustralya'ya ihracat atağı

Birlik, Avustralya'ya geçen yıl 105 ton olan ihracatını, bu yıl 250 tona çıkarmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

BURSA - Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik), Avustralya'ya geçen yıl 105 ton olan ihracatını, bu yıl 250 tona çıkarmayı hedefliyor.
 
Marmarabirlik'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, ihracatı artırma çalışmaları kapsamında gerçekleştirdikleri Avustralya ziyaretinde, Türkiye'nin Melbourne Başkonsolosu Seyit Mehmet Apak, Moreland Belediye Başkanı Öztürk Yıldız, Victoria Eyalet Başbakanı Denis Vincent Napthine, Çok Kültürlülük Komisyonu Başkanı Chin Tan ile Göçmenlik ve Vatandaşlıktan Sorumlu Bakan Nicholas Kotsiras'la görüştü.
 
Asa, ziyarete ilişkin açıklamasında, Avustralya piyasasını tanımak, eksikleri tespit etmek, piyasadaki ürün çeşitliliğini görmek, birliğin pazardaki ürün çeşitlerini ve miktarını artırmanın yollarını aramak amacıyla bu ülkeye gittiklerini belirtti.
 
Avustralya'nın dünya genelinden yaklaşık 17 bin ton sofralık zeytin ithal ettiğini ve ülkenin büyük bir pazar olduğuna dikkati çeken Asa, ''Avustralya'ya ihracatımızı 2012 yılında 105 tona çıkardık. Avustralya pazarında Marmarabirlik için büyük bir potansiyel olduğunu gördük. Bu ülkeye ihracatımızı yıl sonunda 250 tona çıkarmayı hedefliyoruz'' ifadelerini kullandı.