Melek yatırımcılar İstanbul'da buluşacak

Avrupa Melek Yatırım Ağı (EBAN) Konferansı 17-18 Ocak 2013'de İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Melek Yatırımcılar ve Girişimcilerin işlerini büyütme ve Silikon Vadisi'ne açılmanın yolları İstanbul'da yapılacak olan Avrupa Melek Yatırım Ağı (EBAN) Konferansı'nda ele alınacak. 17-18 Ocak 2013'de İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek konferansa 30 ülkeden 150'nin üzerinde yabancı melek yatırımcının katılması bekleniyor.

Konuya ilişkin açıklamaya göre, uluslararası kredi değerlendirme kuruluşlarının Türkiye'nin notunu artırmaları ve Türkiye'nin melek yatırımcılığa yüzde 75 gibi dünyanın en yüksek vergi teşvikini getirmesi, yabancı melek yatırımcıların dikkatini çekti.

EBAN'ın her yıl ana teması değişen konferansının bu yılki ana teması "Yatırımdan Çıkış Metotları" olacak. Bu yılki 11. EBAN Kış Üniversitesi etkinliği; İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde düzenlenecek.

Dünya Girişimcilik Forumu (WEF), İstanbul Kalkınma Ajansı'nın (İSTKA) ve Anadolu Ajansı'nın (AA) da resmi partnerliğini üstlendiği Kış Üniversitesi'nin Links Angel BAN ve Metutech BAN da partnerleri arasında bulunuyor.

Ana konuşmacı olarak Fransa'dan Dünya Girişimcilik Forumu Eş Başkanı Prof. Tuğrul Atamer'in katılacağı programda yaklaşık 10 ayrı ülkenin melek yatırım birlik başkanları ve 20 ayrı ülkeden panelistler gün boyunca girişimcilerle beraber olacak. 150'nin üzerinde melek yatırımcının katılması beklenen zirvenin açılış konuşmasını EBAN Başkanı Paulo Andrez yapacak. Girişimcilerin iş fikirleri yarışmasını da içeren etkinlikte Aktif Bank CEO'su Dr. Önder Halisdemir ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Nazım Ekren de girişimcilerle beraber olacak.

Programın sunumunu ise ABD'den USA TODAY Girişimcilik Sayfası Editörü Steve Strauss yapacak. Türkiye'de ilk kez düzenlenecek bu etkinlik için Türkiye'den katılacak olan 15 üniversite öğrencisi Melek Yatırımcılar Derneği'nin (TBAA) burslu katılımcısı olacak. Öğrencilere etkinlik sonucunda EBAN Sertifikası verilecek.