Memur-Sen yüzde 11 zam isteyecek

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Gelecek seneye toplu sözleşmeli hakka geçmediğimiz takdirde masaya oturmayacağız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA -  Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, toplu görüşmelerde kamu çalışanlarının ücretlerine yüzde 11 zam ile bazı ödemelerde artış talep edeceklerini belirtti.

Gündoğdu, Ankara'da düzenlediği basın toplantısında, kamudaki toplu görüşmelere heyet başkanı olarak katılacaklarını anımsattı.

Ahmet Gündoğdu, 2 milyon 200 bin memur adına "sıkı bir pazarlık yapacaklarını" ifade ederek, 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu nedeniyle toplu sözleşme yerine toplu görüşme sisteminin yer aldığını bildirdi. Gündoğdu, "MEMUR-SEN'in bu yasa ile masaya oturma şekli bu sene sona eriyor. Gelecek seneye toplu sözleşmeli hakka geçmediğimiz takdirde masaya oturmayacağız" dedi.

"Kamu çalışanlarını da memnun edin"

"Kamu çalışanlarının ücretlerine 2010 yılı için yüzde 11 zam yapılması talebinde bulunacağız" diyen Gündoğdu, şöyle konuştu:

"Bugüne kadar enflasyon esas alınarak zam yapıldı. Sadece 'bunun üzerinde olursa farkı öderiz' dendi ama enflasyon kriteri paranın değerini koruma kriteridir. Bu sene aldığımız yüzdelik zam enflasyonun altına düşmemiş. İlk defa bir artıya geçiş var ama bu seneye kadar verilenlerin ülkenin o yılki büyüme oranı hesaplandığında kamu çalışanlarının geriye doğru alacaklarının olduğu ortaya çıkacaktır.

Sadece koruyan, sadece geçmiş gününü aramasın diye zam yapılan memur, akaryakıta, doğal gaza gelen zamlarla başka türlü krizlerle hep mağduriyet yaşıyor. Çalışanların yüzde 93'ü krizden zarar gördü. Türkiye'de kriz var. Kriz olduğu için onlarca paket açılıyor. Açıklanan paketlerden banka ve sermaye sahipleri çok memnun, gelin kamu çalışanlarını da memnun edin."

6 ayda bir ödenmek üzere 600 TL'lik kriz çeki talep edilecek

Gündoğdu, ayrıca "memurlara ödenen ek ödemelerin en az 80 TL olması, sendika üyesi kamu görevlilere verilen 10 TL'nin, 27 TL 96 Kr'ye çıkarılması, kamu çalışanlarının dahil olduğu gelir vergisi oranlarının 5 puan indirilmesi, eğer vergi indirimi yapılmazsa kamu görevlilerine 6 ayda bir ödenmek üzere 600 TL'lik kriz çeki verilmesi, memurların çalıştıkları bölgelere göre kalkınmaya öncelikli bölge tazminatı ödenmesi, çalışmayan eşleri olan memurlara verilen 83 TL'lik aile yardımının 131 TL'ye çıkarılması, çocuk yardımındaki sayı sınırlamasının ortadan kaldırılması, giyecek ve yiyecek yardımlarının nakit olarak yapılmasını talep ettiklerini de anlattı.

Taleplerinin kabul edilmesi durumunda Gündoğdu, "Mevcut durumda bekar hizmetlinin ek ödeme dahil 1032 TL olan maaşı 1360 TL'ye, evli, eşi çalışmayan ve iki çocuğu olan hizmetlinin 1157 TL'lik maaşı ise 1544 TL'ye çıkacaktır" dedi.