Memur ve emeklinin alacağı zam belli oldu

Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması sonrası, memur ve memur emeklisi ile işçi emeklisine yapılacak zam oranları belli olmuş oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Enflasyon kaynaklı artışla birlikte kamu çalışanlarının aylık ve ücretleri temmuzdan geçerli olmak üzere toplamda yüzde 6,92 arttı.

Memurlarla hükümet arasında imzalanan toplu sözleşmeye göre, 2017 yılı yarısında TÜFE artış oranının yüzde 3’ten fazla çıkması durumunda fazla çıkan kısım maaşlara zam olarak yansıtılacak.

Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ve altı aylık enflasyonun yüzde 5.89 olarak gerçekleşmesi ile birlikte devlet memurları, memur ve işçi emeklilerinin alacağı enflasyon zammı kesinleşmiş oldu. 

Maliye Bakanlığı'nın açıklamasına göre, enflasyon oranından kaynaklı olarak ilave yüzde 2,92 artış ile birlikte kamu çalışanlarının aylık ve ücretlerinde temmuz ayından geçerli olmak üzere toplamda yüzde 6,92 oranında artacak. 

Yazılı açıklamada, "2017 yılı ilk altı ayında enflasyon yüzde 5,89 gerçekleşmiştir. Gerçekleşen bu enflasyon oranından kaynaklı olarak ilave %2,92 artış ile birlikte kamu çalışanlarının aylık ve ücretlerinde temmuz ayından geçerli olmak üzere toplamda yüzde 6,92 oranında artış yapılmıştır. Bu çerçevede aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 2.558 TL’den 2.721 TL’ye yükselmiştir" denildi.

Bakanlık, "2017 yılı Temmuz ayında memur emeklilerinin aylıklarında da enflasyon zammı dahil yüzde 6,92 oranında artış yapılmış ve en düşük memur emekli aylığı 1.750 TL’den 1.871 TL’ye yükselmiştir" açıklamasını yaptı.

Bu dönemde, SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarında ise yüzde 5,89 oranında artış sağlanmıştır. Böylece en düşük SSK emekli aylığı 1.402 TL’den 1.485 TL’ye, en düşük esnaf Bağ-Kur emekli aylığı ise 1.256 TL’den 1.330 TL’ye yükselmiştir.