Memur zammı için imzalar atıldı

"4. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri"nin ardından imzalar atıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hükümet ile sendikalar arasındaki "4. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri"nin ardından imza töreni düzenlendi.

Dün geç saatlere kadar süren müzakerelerin ardından zam oranları 2018 için 4+3.5, 2019 için ise 4+5 olarak belirlenmişti.

İmza töreninde konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "Hükümetimiz mali imkanlarını sonuna kadar kullanarak artış oranını güçlü bir şekilde gerçekleştirmiştir. Arka planda çok ciddi bir mutfak var, 776 maddeden oluşan bir teklif listesiyle karşı karşıyaydık. Bunlardan 440'ını müzakere ettik. 258'inde uzlaştık. Bu bugüne kadar ki en büyük uzlaşma rakamıdır." ifadelerini kullandı.

Artış oranlarının memur maaşlarına yansımasına da değinen Sarıeroğlu, "En düşük memur maaşı aile yardımı dahil 2018'in ikinci yarısında 2 bin 929 liraya yükselecek. 2019'un ikinci yarısında ise 3 bin 198 lira olacak. En düşük memur emeklisi maaşı da 2018'in ilk yarısında 1945 liraya yükselecek." bilgisini verdi.

Törende konuşan Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise, "Bakanımız sendikacılık kökenli olmasaydı işimiz daha zor olabilirdi. Karşılıklı imzalayacağımız toplu sözleşme sürecine çok önemli katkılar olmuştur." dedi.