Mercedes-Benz: 2008'de hedef 17 bin kamyon

Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası, çalışanlarından 30, 25, 20, 15 ve 10 yılını dolduranlar için Aksaray'da geleneksel jübile töreni düzenledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

AKSARAY - Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası Üretim Direktörü Hans Ulrich Maik, 2007 yılında 16 bin 8 olan kamyon üretimini cumartesi günü geçtiklerini belirterek, 2008 yılında hedeflerinin 17 binin üzerinde kamyon üretmek olduğunu belirtti.

Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası, çalışanlarından 30, 25, 20, 15 ve 10 yılını dolduranlar için Aksaray'da geleneksel jübile töreni düzenledi. Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası Direktörü Hans Ulrich Maik, Grand Eras Otelde düzenlenen jübile töreninde, Mercedes-Benz Türk A.Ş'nin 1967'den bu yana İstanbul'da otobüs üretiminde çok başarılı olduğunu, 1984 yılında da Aksaray'da bir kamyon fabrikası kurmaya karar verdiğini dile getirdi.

11 Ekim 1986'da dönemin Başbakanı Turgut Özal'ın yaptığı açılıştan sonra aynı yıl içinde üç ayda 86 kamyon üretildiğini belirten Maik, "Bu gün aynı sayıda hatta daha yüksek kapsamlı kamyonları biz 1,5 günde üretiyoruz" dedi.

 

"Mercedes-Benz her türlü krizle başa çıkılabilir durumda"

Yaşanan ekonomik krizin reel sektörü etkisi altına aldığını, krizin Türkiye'de ekim ayından bu yana güçlü bir şeklide kendisini gösterdiğini ifade eden Maik, "Farklı sanayi dallarının yanı sıra özellikle otomotiv pazarı krizden etkilenmekte, bu etki otomobil ve ticari araç segmentlerinde farklı boyutlarda görülmektedir. Mercedes-Benz rekor düzeylerde seyreden 9 başarılı aydan sonra 2008 yılının geri kalan kısmı ve 2009'un zor dönemlerine hazırlıklı olmak zorundadır" diye konuştu.

Maik, Mercedes-Benz'in her türlü krizle başa çıkılabilir durumda olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Ticari araç pazarında geçmişte yaşadığımız büyük talep değişikliği nedeniyle bu tür iniş çıkışlarda alınacak önlemleri diğer branşlardan daha iyi biliyoruz. Mevcut krize rağmen, taşınması gereken mal miktarı orta ve uzun vadede artacaktır. Şirketimizin tüm bölümlerinin ekonomik ortama uyum sağlaması şarttır. Özellikle Aksaray'daki fabrikamızın talep değişimleri karşısında daha fazla esneklik göstermesi gerekmektir."

Mercedes Benz Aksaray Kamyon Fabrikasında yüz bininci aracın ilkbaharda üretim bandından indiğini belirten Maik, "Cumartesi günü itibariyle 2007 yılında 16 bin 8 olan kamyon üretimini geçtik. 2008 için hedeflerimiz 17 binin üzerinde kamyon ve Ünimog'u en yüksek kalite ile üretmektir" dedi.

Fabrikada 30, 25, 20, 15 ve 10 yılını dolduran işçilere teşekkür plaketi ve çeşitli hediyeler veren Maik, "1994-98 ve 2001'deki krizlerde bizimleydiniz. Sizin desteğiniz ve eşi benzeri olmayan çalışma azminizle Aksaray fabrikamız krizleri atlattı. Biz sizlerle yeni hedeflere birlikte ulaşacağız" diye konuştu.

Maik, Fabrika İmalat Müdürü Fuat Karakaya, İnsan Kaynakları Müdürü Tamer Türker ve Türk Metal Sendikası Aksaray Şube Başkanı Zeki Yöngül tarafından fabrikada 30 yıldır çalışan 1, 25 yıldır çalışan 2, 20 yıldır çalışan 37, 15 yıldır çalışan 80 ve 10 yıldır çalışan 49 işçiye teşekkür plaketi ve çeşitli hediyeler verildi.