Mersin'de 256 kadına iş kurma olanağı

Kendi işini kurmak isteyen 28 kadına biner YTL'lik kredileri teslim edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MERSİN - Mersin İl Özel İdaresi ile İçel El Sanatları Vakfı'nın (İÇEV) birlikte yürüttüğü Yoksullar İçin Mikro Kredi Projesi (YİMİK) kapsamında 265 kadına kendi işini kurma olanağı sağlandı.

Vali Hüseyin Aksoy, Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, yoksul ve dar gelirli kadınlara yönelik yaklaşık 1.5 yıl önce başlatılan proje ile kadınları ekonomik anlamda daha iyi noktalara taşımayı ve kendilerine güvenlerini artırmayı amaçladıklarını söyledi. Kadınları önemsediklerini dile getiren Aksoy, "Bu kapsamda geliştirdiğimiz proje ile kendi işini kurarak ayakları üzerinde durmak isteyen kadınlara küçük de olsa katkı sunuyoruz. Çeşitli alanlarda faaliyet gösteren kadınların alacakları kredilerin, kendilerine önemli katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

Yaklaşık 1.5 yıl önce başlanılan projeyle kendini işini kuracak toplam 265 kadına biner YTL'lik kredi verdiklerini anlatan Aksoy, şöyle devam etti:

"Projeyle temel amacımız, kadınların kendilerine güvenlerini sağlayarak aile ekonomisine katkı sağlamaları ve ülke ekonomilerine katma değer yaratmaları. Kredi almak için müracaat eden bütün kadınları yürekten kutlayıp, gelişmeleri için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz."

Kredi kullanan kadınların çiçek yetiştiriciliğinden lokanta işletmeciliğine kadar birçok sektörde faaliyet gösterdiğini kaydeden Aksoy, konuşmasının ardından yeni kredi kullanan 28 kadına içinde biner YTL'nin bulunduğu çekleri teslim etti.