Mevzuata uygun taşıma yapmayanlar cezalandırıldı

1 Ocak 2008'den bu yana 13 bin 699 taşıta mevzuata uygun taşıma yapmadıkları için idari para cezası verildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 ANKARA - Bu yılın 10 ayında, mevzuata uygun taşıma yapmayan 13 bin 699 taşıta, idari para cezası uygulandı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, CHP Grup Başkanvekili, İzmir Milletvekili Kemal Anadol'un soru önergesine verdiği yazılı yanıtta, Karayolu Taşıma Kanunu gereğince, bakanlığına bağlı 12 bölge müdürlüğü, belediye, gümrük, Jandarma Genel Komutanlığı ve valiler tarafından, denetimler yapıldığına işaret etti.

Mevzuata uygun taşıma yapmayan taşımacılara, idari yaptırımlar uygulandığını ifade eden Yıldırım, 1 Ocak - 3 Kasım 2008 tarihleri arasında 13 bin 699 taşıta idari para cezası verildiğini bildirdi.

Yıldırım, özürlülere yönelik biletlerdeki yüzde 50'lik indirimin, raporla, özür oranını yüzde 40 ve üzerinde olduğunu belgeleyenlere yapılmasını düzenleyen genelgenin, Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğünün web sitesi, ulaştırma bölge müdürlükleri, TOBB ile ilgili sektör, sivil toplum kuruluşları aracılığıyla duyurulduğunu anımsattı.

Yönetmelikle ilgili güncel duyuruların, seyahat firmalarının üye olduğu dernekler aracılığıyla yayınlanan gazete, aylık dergi gibi yayınlarla yapıldığını belirten Yıldırım, "Meslek kuruluşlarınca düzenlenen seminer ve toplantılara, bakanlığımızca da katılım sağlanarak, bu konudaki uygulamalar hakkında bilgilendirme yapılmaktadır. Bu konuda, seyahat firmalarının üye olduğu meslek kuruluşları ile yolculardan gelen öneri ve şikayetler dikkate alınarak, bakanlığımızca yeniden düzenleme yapılması düşünülmektedir" görüşünü ifade etti.