Migros, Maxi Market'ler için RK'dan izin bekliyor

Silivri, Tekirdağ ve Çengelköy'deki Maxi Marketler, RK'nın izni çıkarsa Migros'a dönüşecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Migros Türk, Maxi Marketler'i bünyesine katıyor. 

Migros Türk Genel Müdürü Özgür Tort konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Migros Türk büyümesine hızlanarak devam ediyor. Maxi Marketleri bünyemize katmak için protokol imzalandı. Rekabet kurumu izninden sonra Silivri, Tekirdağ ve Çengelköy'deki Maxi Marketler müşteri beklentisine en uygun olan Migros Türk formatlarına dönüşecek" dedi.

Mayıs ayında Migros Türk T.A.Ş'nin yüzde 50,8 hissesi Moonlight Perakendecilik ve Ticaret A. Ş.'ye satışından sonra yeni Yönetim Kurulu oluşturuldu, bilindiği üzere Yönetim Kurumu Başkanlığı ve Murahhas Üye'liğe Bülend Özaydınlı geçti. 24 Temmuz'da yapılan Yönetim Kurumu Toplantı'sında, 1 Ağustos'tan itibaren Migros Türk Genel Müdürlüğü'ne Özgür Tort atandı.

Migros Türk Genel Müdürü Özgür Tort şunları söyledi:

"Karşılıklı yaptığımız protokol ile Maxi Marketlerin Migros Türk bünyesine katılmasını arzuluyoruz. Rekabet Kurumu'ndan izin alındıktan sonra Silivri, Tekirdağ ve Çengelköy'deki Maxi Marketler bölgede müşteri beklentisine en uygun Migros Türk formatlarına dönüşmesi planlanıyor"

Yaklaşık 13.000 m2 satış alanına sahip 3 Maxi Market mağazasına  ait kira sözleşmelerinin Migros adına düzenlenmesine karar verildi. Migros Türk'ün yurt içinde Migros, Tansaş, Şok, 5M, Macrocenter ve Kangurum formatları bulunuyor.

Kısa bir süre içerisinde bünyeye girmesi beklenen Maxi Marketler hariç yurt içinde 1064 yurt dışında 16 olmak üzere toplam 1080 mağazası bulunuyor. Yurt içindeki mağazaların 230 tanesi Migros, 261 tanesi Tansaş, 3 tanesi 5M, 8 tanesi Macrocenter ve 562 tanesi Şok formatıyla hizmet veriyor. Migros Türk yurt içinde çeşitli formatları ile yurt içinde 59 farklı ilde hizmet veriyor.

Migros Türk'ten konuya ilişkin IMKB'ye yapılan açıklamada:

"Hamoğlu Grubu'na ait yerel perakende zinciri Maxi marketlerin Silivri, Tekirdağ ve Çengelköy'deki toplam 13.000 m2 satış alanına sahip mağazalarının tüm demirbaş ve tesisatının satın alınmasına ve söz konusu 3 adet mağazanın kira sözleşmelerinin Şirketimiz adına düzenlenerek tapu şerhlerinin yapılmasına karar verilmiştir. Belirtilen devir işlemi, Rekabet Kurumu izninden sonra geçerli olacaktır." denildi.