Migros'ta ''Jet Kasa'' uygulaması yaygınlaşacak

Bankacılık sistemlerinin altyapısı da incelenerek hayata geçirilen Jet Kasa, müşterilerin alışverişini hızla, sıra beklemeden tamamlamasına olanak veriyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Migros, Türkiye'de ilk kez ocak ayında MMM Ataşehir Migros mağazasında pilot çalışma olarak devreye alınan ''Jet Kasa'' uygulamasını, alınan olumlu müşteri görüşleri doğrultusunda yaygınlaştırmayı hedefliyor.

Migros'tan yapılan açıklamaya göre, ''Jet Alışveriş'' sloganı ile hayata geçirilen sistem, mevcut kasalara ilave olarak, normalde 1 ya da 2 müşterinin faydalanabileceği alanda, kasa sayısına bağlı olarak 3 ya da 4 kişinin aynı anda hızlıca alışverişini tamamlamasına olanak sağlıyor.

Bankacılık sistemlerinin altyapısı da incelenerek hayata geçirilen Jet Kasa, müşterilerin alışverişini hızla, sıra beklemeden tamamlamasına olanak veriyor.

Ödemesini kredi/debit kartı ile yapacak tüm Migros müşterilerinin faydalanabildiği sistemde, Migros Club Kart sahibi olan müşteriler kartın puan, indirim, kampanya ve promosyon gibi tüm avantajlarından yararlanabiliyor.

Açıklamada, hizmet iyileştirmeye yönelik uygulanan mağaza içi anketlerde, jet kasaları kullanan müşterilerin yüzde 99'unun memnuniyetlerini belirttiği kaydedildi.

Ocak ayında MMM Ataşehir Migros ile başlayan, sonrasında MM Capitol Migros ve son olarak MMM Caddebostan Migros mağazaları ile devam eden sistemin, 26 Haziran Cuma günü MM Çeşme Migros'ta yazlık müşterileriyle buluşacağı bildirildi.

İlk verilere göre ortalamada tüm işlemlerin yüzde 15'i Jet Kasa'dan geçerken, ödemedeki işlem süresini yüzde 35 aşağıya çeken uygulamanın, ağustos sonu itibariyle 5 ilde yer alan 20 mağazada Migros müşterileriyle buluşacağı belirtildi.

Açıklamada, yıl sonu itibariyle toplam 100 adet hızlı kasanın hizmette olacağı, kasalardan nakit ödeme de yapılabileceği ifade edildi.