Mobil pazarlamada akıllı davranma zamanı geldi

“CEO’lar mobil ile uğraşıyor: İşletmeniz için Mobilin Daha Akıllı Hale Getirilmesi” adlı panelde şirketlerin birçoğunun mobil yatırımı yaptığı ancak yatırımların artık daha etkin kullanılması gerektiğinin altı çizildi. Panelistler, mobil pazarlamada akıllı davranma zamanın geldiği vurgusunu yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Selenay YAĞCI

Mobil Pazarlama Birliği'nin (MMA / Mobile Marketing Association) Türkiye oluşumunun düzenlenlediği MMA Forum İstanbul'un beşincisi dün gerçekleşti. Açılış konuşmalarını MMA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Işık İlhan ve MMA EMEA Yönetici Direktörü Chris Babayode yaptı.

App Samurai Danışma Kurulu Üyesi David Philippson mobil reklamcılıkta sahtekarları anlattı. Mobil pazarlamada özellikle reklamlara sahte tıklama üzerinden yüzlerce milyar dolar haksız kazanç elde edildiğini vurguladı.

Forum'da Gentleman Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Feyzan Ersinan Top moderatörlüğünde gerçekleştirilen “CEO’lar mobil ile uğraşıyor: İşletmeniz için Mobilin Daha Akıllı Hale Getirilmesi” başlıklı panelde şirketlerin birçoğunun mobil yatırımı yaptığı ancak söz konusu yatırımların artık daha etkin kullanılması gerektiğinin altı çizildi. Panelistler, mobil pazarlamada akıllı davranma zamanın geldiği vurgusunu yaptı.

Häfele Türkiye ve Bölge Ülkeler İcra Kurulu Üyesi ve Pazarlama Direktörü Eda Başar Uytun, Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı ve BMW – Borusan Otomotiv İcra Kurulu Üyesi, BMW, Mini, BMW Motorrad Genel Müdürü Uğur Sakarya mobil teknolojilerin pazarlama ve ürün geliştirme süreçlerine nasıl entegre edildiğini anlattı. Gentleman Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Feyzan Ersinan Top, Gentleman Dergisi'nin yayın politikası olarak Facebook ve Twitter kullanmadığı bilgisini paylaşarak "Mobil dünyanın içinde nasıl var oluruz dedik ve Instagram'ı keşfettik. Instagram'da da tahminlerimizin ötesinde bir ivme kaydettik. Her marka yavaş yavaş dijitale dönmek zorunda. Çünkü; dijital dünya aracılığı ile tüm Türkiye'ye hitap edebiliyorsunuz" diye konuştu.

Etkin yönetmek önemli

İlk defa araba almak isteyen insanların yüzde 97’sinin araştırmaya çevrimiçi başladığını söyleyen Uğur Sakarya, şu anda medya harcamalarının ve iletişim bütçelerinin yüzde 70’inin dijital tarafta olduğunu anlattı. Sakarya, "Ancak banner’lar, sponsorlu ilanlar, search’lerle müthiş bir kirlilik oluştu. Onun için artık mobil tarafta harcamamızı artırmak yerine müşterinin dijital ayak izlerini takip ederek daha etkin bir iletişim ve pazarlama stratejisi kullanmak istiyoruz" dedi.

Dijital kanalların markalar için birebir iletişim kurabildiği aktif mecralar haline geldiğini anlatan Murat Kolbaşı, "Mobilden gelen trafiğimiz yüzde 70’in üzerine çıktı. Bu kanalda özellikle gençlerle iletişim halindeyiz. Mobil bizim için müşterimizle irtibata geçtiğimiz hatta ürün geliştirmeye kadar giden bir iletişim süreci" diye konuştu. Eda Başar Uytun, mobil sayesinde artık çok daha saydam bir şirket olduklarını belirterek, "Bizimle ilgili söylenenleri anında fark edip aksiyon alabiliyoruz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir