Moda Haftası’na Berkin ayarı

Mercedes Benz Fashion Week İstanbul, Gezi eylemleri sırasında ekmek almaya giderken başına gelen gaz kapsülüyle komaya giren ve vefat eden 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın cenaze töreni nedeniyle bir gün ertelendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Antrepo 3'te pazartesi günü başlayan Mercedes Benz Fashion Week İstanbul’da (MBFWI) bugün yapılacak defileler Berkin Elvan’ın cenaze töreni nedeniyle ertelendi. Bu konudaki açıklama söz konusu moda haftasının isim sponsoru Mercedes Benz Fashion Week İstanbul’dan geldi. Kurum önce resmi twitter hesabından ardından da yazılı olarak MBFWI’da bugün yapılacak defilelerin cumartesi günü aynı saatlere ertelendiğini duyurdu.

dunya.com’un edindiği bilgiye göre IMG Doğuş öncülüğünde Danışma Kurulu içinde yer alan İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB), Birleşmiş Markalar Derneği (BMD), Moda Tasarımcıları Derneği (MTD) ve İstanbul Moda Akademisi’nin (iMa) dahil tüm resmi sponsorlar bu kararı birlikte aldılar.

Buna göre bugün düzenlenmesi planlanan defileler cumartesi günü aynı saatte İstanbul Modern’de yapılacak. Perşembe ve cuma günü yapılacak defileler için şu an bir erteleme söz konusu değil.

İşte cumartesi gününe ertelenen defileler:

12:30 – Meltem Özbek
14:00 – Ayşe Deniz Yeğin
15:30 – Özlem Erkan
17:30 – Nej
18:30 – Maid in Love
19:00 – Özlem Kaya
20:30 – Hakan Akkaya
22:00 – Zeynep Tosun

Bu arada Gezi eylemleri sırasında ekmek almaya giderken başına gelen gaz kapsülüyle komaya giren ve dün sabah vefat eden 15 yaşındaki Berkin Elvan için bugün öğle saatlerinde tören düzenlenecek. Berkin Elvan ölümü nedeniyle tüm Türkiye genelinde protesto gösterileri düzenleniyor.