Moody's: Not geçerliliğini koruyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - Moody's, Türkiye'nin kredi notunun artırılması yönündeki beklentilere ilişkin olarak, "Moody's'in kredi derecelendirmeleri geçerliliğini sürdürmektedir. Yeniden gözden geçirme için herhangi bir zaman dilimimiz bulunmamaktadır" dedi. Moody's, Türkiye'nin notunun yakın zamanda ikinci bir uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu tarafından "yatırım yapılabilir" seviyeye yükseltilmesi yönündeki beklentilerini açıkladı.

Moody's İletişim Stratejisti Jessica Sibado, "Moody's'in kredi derecelendirmeleri geçerliliğini sürdürmektedir. Yeniden gözden geçirme için herhangi bir zaman dilimimiz bulunmamaktadır" ifadesini kullandı.
Mart ayında Türkiye'nin kredi notunu artıran uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un (S&P) Türkiye Başanalisti Eileen X. Zhang, AA'ya yaptığı açıklamada ''Not görünümünü yeniden değerlendirme süremiz genellikle 12 ayı kapsıyor. Regülasyon gereği gözden geçirmemizi her 6 ayda bir yapacağız. Tam tarih belli olmamakla beraber bir sonraki değerlendirmemizi bu yılın sonuna doğru yapacağımızı sanıyorum'' diyerek uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının belirli periyotlarla kredi notunu gözden geçirme zorunluluğu olduğunu söylemişti.
Moody's geçen yıl 20 Haziran Türkiye'nin kredi notunu bir basamak artırılarak, "Ba2"den "Ba1"e yükselterek, not görünümünün ise "pozitif" olarak devam ettirildiğini açıklamıştı.
Ardından Moody's 21 Kasım'da İstanbul'da düzenlediği "Türkiye Kredi Riski Konferansı"nın öncesindeki gece Türkiye'nin kredi notunu ve görünümünü sabit tuttuğunu açıklamıştı.
Ayrıca basında geçen hafta üç büyük uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu içerisinde yer alan ve Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyeye yükseltmesi beklenen Moody's ve Türkiye'nin notunu Mart ayında yükselten Standard & Poor's'un Ankara ve İstanbul'a gelerek özel sektör temsilcileri ile bazı görüşmeler yaptığı haberleri yer almıştı