Muğla'ya dördüncü termik santral kuruluyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MUĞLA- Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürü Mustafa Aktaş, Milas'ta 300 megavat (MW) büyüklüğünde yeni bir termik santral kurulacağını bildirdi.

20130512.135801_ozlmug02son_2137904.jpg

Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Mustafa Aktaş, Milas'ta yaptığı açıklamada, Muğla'ya dördüncü termik santralini Milas'ta Karacahisar köyü sınırları içinde kuracaklarını söyledi.
Muğla bölgesinde TKİ tarafından yapılan çalışmaları denetleyen Aktaş, bölgeden her yıl çıkardıkları 12,5 milyon ton kömürü toplam 1.680 MW gücündeki Kemerköy, Yatağan ve Yeniköy termik santrallerine verdiklerini ifade etti.

[PAGE]

Milas bölgesindeki havzada bugün itibariyle 400 milyon ton civarına kömür rezervi söz konusu olduğuna dikkati çeken Genel Müdür Aktaş, Milas'ta ilave bir santral kurmak üzere Karacahisar bölgesinde incelemelerde bulunduklarını dile getirdi.
Genel Müdür Aktaş, "Küçük problemleri de aştıktan sonra bu yıl içerisinde minimum 300 MW'lik bir termik santrallerinin kurulum işlemlerini başlatmış olacağız" dedi.
Bölgede genel olarak açık işletmeden kömür üretildiğini, Turgut bölgesinde ve bir takım yerlerde yeraltı madenciliği faaliyetlerini de bir ay içerisinde başlatacaklarını anlatan TKİ Genel Müdürü Mustafa Aktaş, şunları kaydetti:

20130512.135726_ozlmug01_2137903.jpg
"Degabaj dediğimiz açık işletmelerde toprak örtüsünün bir yerden bir yere kaldırılması işlemi sırasında bazen yerleşim yerlerine ve arazi sahiplerinin bulunduğu yerlere de rastlamak mümkün. Kamulaştırma işlemleri tamamladıktan sonra hiç kimse mağdur edilmeden arazilerinin bedellerini alabilmekte. Terk ettiğimiz alanları ağaçlandırdığımız gibi tarıma elverişli alanlar var ise ve madencilik faaliyetleri açısından ve iş sağlığı ile güvenliği açısından bir tehlike oluşturmuyorsa bu alanlar yeniden arazi sahiplerinin kullanımına açılabilir. Ancak bu çok uzun bir süreçten sonra olabilir. Çünkü ruhsat alanlarının içerisinde başka faaliyetler yapılıyor olması iş sağlığı güvenliği, oradaki insanların can güvenliğini riske edebileceğinden kısa zamanda gerçekleşmesi mümkün değil. Zaman içerisinde terk ettiğimiz alanlar başka bölgelerde var ve burada da olacak."