MÜSİAD'ın gündeminde kayagazı var

MÜSİAD Türkiye'nin "kayagazı" rezervlerini masaya yatırıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Türkiye'nin "kayagazı" rezervlerini ve yatırım olanaklarını masaya yatıracak. MÜSİAD'dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin doğalgaza karşı yeni umudu kayagazı. Türkiye her yıl 57 milyar dolar doğalgaz tüketiyor. Bunun yüzde 30'u evsel kullanımda, geri kalan yüzde 70'i de elektrik üretiminde ve sanayide kullanılıyor. Oysa Türkiye doğalgaza alternatif 'kayagazı' (petrollü şeyl) bakımından dünyanın en zengin ülkesi.

Türkiye'nin enerji gereksinimi için alternatif doğal kaynaklardan biri olan "kayagazı" konusunda çalışmalar yürüten MÜSİAD Kimya, Metal ve Maden Sektör Kurulu'nun ev sahipliğinde, yarın toplantı düzenleyecek. Toplantıda, Türkiye'deki ve dünyanın diğer ülkelerindeki "kayagazı" rezervleri, Türkiye'de yatırım olanakları ve enerji kaynağı olarak kullanımı mercek altına alınacak.

Toplantıda, dünyada son yıllarda petrol ve doğalgazın alternatifi olarak gündeme gelen kayagazının, Türkiye'deki rezervinin yaklaşık 9,64 milyar tona ulaştığı ve kayagazının ekonomiye getirileri tartışılacak.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir