Naci Ağbal, Maliye Bakanlığı Müsteşarı oldu

Bazı bakanlıklarda, çeşitli kademelere atamalar yapıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Maliye Bakanlığı Müsteşarlığına, Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürü Naci Ağbal getirildi. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Sabri Özkan Erbakan ise Bakanlık Müşavirliğine atandı. Bu arada çeşitli bakanlık kademelerinde de atamalar yapıldı.

Hasan Basri Aktan'ın emekliye ayrılmasıyla boşalan Maliye Bakanlığı Müsteşarlığına Ağbal'ın atanmasına ilişkin kararname bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Maliye Bakanlığının yeni Müsteşarı Naci Ağbal, 1968 yılında Bayburt'ta doğdu. 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olan Ağbal, aynı yıl Maliye Müfettiş Yardımcısı olarak Maliye Bakanlığına girdi. 1993'de Maliye Müfettişi olan Ağbal, 1996-1998 yılları arasında İngiltere Exeter Üniversitesi İş İdaresi Genel İşletme Yönetimi Programını bitirdi.

2000-2002 yılları arasında Maliye Bakanlığı Vergi Konseyi Üyeliğinde bulunan Ağbal, 2002-2003 yıllarında Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığında Başkan Yardımcılığına getirildi.

2003 yılında Gelirler Genel Müdürlüğünde Daire Başkanı olan Ağbal, 2004 yılında Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın danışmanlığını üstlendi. Ağbal, 2006 yılında Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğüne atandı.

Evli ve 2 çocuk babası Ağbal, 1999 yılında OECD, Multilateral Tax Network-KDV Yönetimi ve 2001 yılında Transfer Fiyatlama Uygulamaları eğitim programlarına katıldı.

Ağbal, YÖK Genel Kurulu ve THY Yönetim Kurulu üyeliklerini de yürütüyor.

Bayındırlık, Milli Savunma ve Milli Eğitim'de de atamalar

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Sabri Özkan Erbakan ise Bakanlık Müşavirliğine atandı.

Gümrük Başmüfettişi Mehmet Çulhan başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alınırken, Maliye Bakanlığı Baş Hesap Uzmanlığına Fahri Arıkan getirildi.

Devlet Planlama Teşkilatı planlama uzmanlıklarına da planlama uzman yardımcıları Hande Hacımahmutoğlu, Tayyar Doğan ve Mustafa Işık atandı.

Milli Savunma Bakanlığının 2 ayrı kararıyla 18 askeri hakim subay ile 65 hakim subay, yeni görevlerine atandı.

Milli Eğitim Bakanlığında ise Belkız Doğan müfettişliğe getirildi.

Atama kararları, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yer aldı.