Nijerya pazarı için data kabloları talep ediliyor

Nijeryalı firma Türkiye’den data kabloları satın almak istediklerini belirterek tedarikçiler arıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Nijerya, Afrika’nın (ecowas dahil) en düşük KDV oranına sahip ülkedir. KDV oranı %5’tir.

Nijerya’nın fiziki altyapısı genel görünüm itibariyle oldukça sınırlı düzeydedir. Ulaşım, enerji ve iletişim hizmetleri yetersizdir. Bu durum ekonominin gelişimini engellemiştir. Geçmiş hükümetler altyapı çalışmaları için bütçeden önemli miktarlarda kaynak ayırmış olmalarına rağmen teknolojik yetersizlikler, plansızlık ve yönetim yetersizliği gibi nedenlerden dolayı büyük bir başarı sağlanamamıştır.

Hükümetin gelecek dönem hedefleri mevcut santrallere ilaveten, solar, rüzgar ve hidro santraller kurulması suretiyle kurulu elektrik arzını artırabilmektir. Ayrıca, ülkede kömür üretimini artırma ve kömürü enerji üretiminde daha fazla değerlendirme konusu da hükümetlerce üzerinde durulan önemli bir husustur. Nijerya’da enerjinin kaçak olarak kullanılması da oldukça yaygın olup, enerji hırsıszlığı ülkede giderilmesi gereken önemli sorunlar arasında bulunmaktadır.

Nijerya’nın 2015 yılındaki yaklaşık 54 milyar dolarlık ihracatının 42 milyar dolarlık (%78’lik) kısmı hampetrol, 8 milyar dolarlık (%14’lük) bölümü doğalgaz (gtip:2711) ve 0,6 milyar dolarlık kısmı ise petrol yağlarından (gtip:2710) oluşmaktadır. Bahsekonu dört ürün toplam ihracatının %94’üne denk gelmektedir. Hindistan (%22) en büyük hampetrol ithalatçısıdır. Diğer ülkeler Güney Afrika (%11), İspanya (%10) ve Brezilya’dır (%9).

Nijerya’da güvenlik sistemleri malzemeleri satan ve kurulumu yapmakta olan bir firma Türk firmalardan zırhlı data kabloları satın almak istediklerini belirterek tedarikçiler aramaktadır.

Orijinal mesajı aşağıdaki şekilde olan müşterinin talebine bir altta verilen linkten ulaşabilirsiniz:

We are security system integrators based in Abuja, Nigeria who frequently
supply and install surveillance cameras and access control systems for our
clients. Currently, we looking more cost effective options for our
procurement.
This enquiry is related to the following types of cables:
1) 8 x 0.75mm shielded copper LIYCY;
2) CAT5;
3) CAT6. Kindly confirm:-
1.            If you manufacture them
2.            Pricing and various export packaging lengths available
3.            Lead time for supply
We will appreciate a prompt response. Thanks.

https://turkishexporter.net/en/Leads/346049_data-cables-import-inquiry-from-nigeria

Bu talebi bırakan alıcının iletişim bilgileri ve ilgili talebe ait teknik detaylar tüzel firmalar ve şahıs firmalarına ücretsiz olarak verilecektir. Detaylı bilgi için 444 23 99'u arayınız.

Bu konularda ilginizi çekebilir