OMV ve RWE'den Hazar'da ortaklık

Avusturya merkezli OMV ve Alman RWE, Hazar bölgesinden gaz arzlarını Türkiye ve Avrupa'ya bağlayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Avusturya merkezli OMV ve Alman RWE'nin, Hazar bölgesinden gaz arzlarını Türkiye ve Avrupa'ya bağlayacak boru hattının çalışmalarını yapmak ve geliştirmek amacıyla Hazar Enerji Şirketini (Caspian Energy Company Ltd) kurduğu bildirildi.

OMV Gas & Power GmbH ve RWE Supply & Trading GmbH'den yapılan açıklamada, farklı ortaklıklara da açık olan şirketin, rekabet kurumlarının onayını beklediği belirtildi.

Onayın ardından OMV ve RWE'nin, CEC'in eşit ortaklıkla sahibi olacağı belirtilen açıklamada, daha sonraki aşamada farklı tarafların da şirkete katılımı için davet yapılacağı bildirildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Hazar Enerji Şirketi, 2009 yılında, Hazar Denizi;nin doğusundan Avrupa;ya doğal gaz sağlayacak gaz iletim altyapısı seçeneklerinin detaylı analizini yapacak.

Çalışmalarda ortaya çıkan sonuçlara göre şirket, Hazar Denizi;nde gaz iletim sistemlerinin geliştirme, inşaat ve operasyonlarına başlayacak. Gaz, daha sonra, mevcut Güney Kafkas Gaz Boru Hattı veya diğer yeni inşa edilen boru hatlarını ve Güney Gaz Koridorunun en önemli omurgası olacak olan Nabucco Doğal Gaz Boru Hattını besleyebilecek."