Ordu'da fındık 12 liraya kadar alıcı buluyor

Ordu'da, fındık 12 liraya kadar alıcı bulmaya başladı. TZOB Yönetim Kurulu Başkanı Soydan, fiyatın daha da artabileceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ordu'da, Ticaret Borsası'nın 50 randımanlı fındık için 11 liradan fiyat duyurmasıyla serbest piyasada fındık 12 liraya kadar alıcı bulmaya başladı. 

Fındık hasat sezonun başlamasının ardından Ordu Ticaret Borsası, 2016 yılı ürünü için ilk defa fiyat duyurusu yaptı. 

Borsanın giriş kapısında yer alan elektronik panoya 50 randımanlı fındık için fiyatı 11 lira olarak duyuran borsa, kentte sezonun resmen açıldığını da ilan etti. 

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugünden itibaren Ordu'da fındık pazarının resmen kurulduğunu söyledi. 

Borsanın 50 randımanlı fındık için 11 lira duyurusunun ardından 54-55 randımanlı fındığın 12 liraya kadar alıcı bulduğunu belirten Soydan, "Bu sene bölgedeki fındık çok kaliteli. Dolayısıyla hemen hemen her üreticinin fındığı 54-55 randıman gelmektedir." dedi.

Soydan, yeni sezonun resmen başlamasının tüm üreticilere hayırlar getirmesini dileyerek, şunları kaydetti:

"Borsanın sezonu 11 liradan açması bu sezon fındığın az olduğunun da bir göstergesidir ama sezonun daha başındayız. Önümüzdeki günlerde fiyatın daha da artması beklenmektedir. Bu sezon rekolte az da olsa üretici elindeki az olan fındığı en iyi fiyattan satmak isteyecektir. Temennimiz ve beklentimiz fiyatın yukarıya doğru çıkmasıdır. İnşallah sabırlı olup bekleyeceğiz. Önümüzdeki günlerde piyasa daha da oturacak. Arz talebe göre fiyat kendisini daha da net gösterecektir."