Organik ürünler fuarı EXPONATURA kapılarını açıyor

Tureks Uluslararası Fuarcılık tarafından düzenlenen Doğal, Organik ve Sağlıklı Ürünler Fuarı EXPONATURA; 15-18 Ekim’de sektörden birçok firmayı ziyaretçileriyle buluşturuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

15-18 Ekim tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi Yeşilköy’de  7. kez düzenlenecek olan sektörünün Türkiye’de ki en büyük fuarı olma özelliğine sahip Exponatura’15 Türkiye, Avrupa Birliği ve Ortadoğu başta olmak üzere 7 ülkeden sektör profesyonelleri, iş adamları, perakende, toptancı, distribütör ve temsilciliklerini “Doğal, Organik & Sağlıklı Ürünler Fuarı”nda bir araya getiriyor.

Doğal, organik, sağlıklı ürünler sektöründe hizmet veren gıdadan kozmetiğe, temizlik ürünlerinden gıda takviyelerine kadar farklı alandaki 185 firmanın bulunacağı fuara yaklaşık 20 bin ziyaretçinin katılması öngörülüyor.  Sektörde önemli etki yaratan Exponatura fuarı kapsamında seminerler, showlar, workshoplar  ve ürün tanıtımları gibi etkinlikler organize ediliyor.  Fuar, Seminer ve panellerle doğal ve organik ürünler ile ilgili bilincin gelişmesine ve Türkiye’nin organik ürünler sektöründe önemli bir merkezi haline gelmesine katkıda bulunuyor.

Organikte Türkiye, Avrupa için hedef pazar

Ülkemizde organik tarım 1986 yılında ilk organik kuru üzüm projesiyle hayata geçmiştir. Daha sonraki yıllarda hızla gelişme göstererek 2013 yılı verilerine göre hammadde bazında 213 ürüne ulaştı. Ürün sayısı, bu hammaddelerden elde edilen işlenmiş ürünlerle birlikte düzenli bir artış gösterdi. Başlangıçta organik tarımın gelişmesine yardımcı olan kuru ve kurutulmuş meyveler ile organik pamuk pazarında Türkiye hala lider ülkeler arasında yer alıyor. Bu kapsamda Türkiye’nin organik ve doğal ürünler sektöründeki atağı ve potansiyeli yurtdışından da yoğun ilgi görmesini sağlıyor. Özellikle Avrupa Birliği ve Ortadoğu ülkeleri için Türkiye iki basamaklı büyüme oranı ile hedef pazar olarak değerlendiriliyor. Bununla birlikte Türkiye pazarı Exponatura fuarı kapsamında Uzakdoğu ülkeleri tarafından da yakından takip edilmeye devam ediliyor. Doğal yaşam konusunda eşsiz kaynakları olan ülkemiz için, potansiyellerin ortaya çıkması, gelişmesi ve güç birliği oluşması, ülkemizde doğal ve organik ürünlerin yaygınlaşması, tüketicinin bilinçlenmesi ve uluslararası kamuoyunun dikkatinin çekilmesi adına Exponatura büyük önem taşıyor. 

Exponatura’15 yine dopdolu!

Exponatura 2015 Fuarı, doğal, organik ve sağlıklı ürünler sektöründe Türkiye, Avrupa Birliği ve Ortadoğu başta olmak üzere birçok ülkeden sektör profesyonelleri, iş adamları, perakende, toptancı, distribütör, temsilcilikler ve tüm ilgililer için başarılı iş bağlantıları kurabilecekleri profesyonel bir ticaret platformu oluşturuyor.

Exponatura, sektörün ülkemizdeki uluslararası planlanan tek sektörel uzmanlık fuarı olma özelliğine sahiptir. Bölgenin en kapsamlı ve hedefi en doğru fuarı olarak kendini ispatlayan Exponatura bu alanlardaki potansiyelleri mükemmel bir organizasyon ile yönetmektedir.