OSBÜK Başkanı: Dünyaya OSB modeli ihraç ediyoruz

Türkiye’deki OSB sayısının 311’e ulaştığı bilgisini veren Kütükcü, "Şu anda OSB’ler olarak 50 bin fabrikamızda bir milyon 700 binin üzerinde istihdam sağlıyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yıldız DOĞRUER YEMİŞ

KONYA - Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, Türkiye’nin zorlu yıl 2016’da 13 yeni organize sanayi bölgesi (OSB) kurduğunu dile getirerek, “Dünya ülkelerine OSB modelimizi ihraç ediyoruz” dedi.

Türkiye’nin üreten gücü organize sanayi bölgelerini (OSB) temsil eden OSBÜK, Konya, Karaman ve Aksaray’daki OSB’leri Konya’da buluşturdu. Konya ve bölgesindeki 11 OSB’nin sorunlarının istişare edildiği toplantı OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü’nün konuşmasıyla başladı. Toplantıya AK Parti Konya Milletvekili, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız da katıldı.

Toplantının açılışında konuşan OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, üretim vurgusu yaparak, “Organize sanayi bölgeleri olarak her dakika, her saniye işimizin başındayız. Biliyoruz ki, Türkiye varsa biz varız. Türkiye üretirse, çalışırsa, sanayicimiz çalışırsa ülke olarak ayakta kalırız” dedi.

2016 yılında tüm zorluklara rağmen Türkiye’de 13 yeni OSB kurulduğu, böylece Türkiye’deki OSB sayısının 311’e ulaştığı bilgisini veren Kütükcü, “Şu anda OSB’ler olarak 50 bin fabrikamızda bir milyon 700 binin üzerinde istihdam sağlıyoruz. İnşallah yeni OSB’lerimizle birlikte ülkemizin istihdamına ve üretimine verdiğimiz destek de artacak. Dünya ekonomilerinin küçüldüğü 2016 yılında 13 yeni OSB kurmak başarıdır. OSB’lerimiz tüm dünya da imrenilerek takip ediliyor. Türki Cumhuriyetler ve Ortadoğu ülkeleri kendi ülkelerinde bu modeli uygulamak istiyorlar” ifadelerini kullandı.

Bankalara çağrı

Konuşmasında Türk sanayisinin en zor dönemlerde bile üretime ara vermeden yoluna devam ettiğini, ancak sanayideki finansmanın çok pahalı olduğunu vurgulayan Kütükcü, bankalara ‘Risk alın. Sadece para satan kurumlar olmak yerine bizimle proje ortağı olun” çağrısında bulundu.

Geçtiğimiz günlerde TOBB’da düzenlenen Türkiye Ekonomi Şurası’nda OSB’lerin sorunlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilettiklerini de hatırlatan Kütükcü, sanayinin üretim maliyetlerini artıran vergilerden arınmak istediğinin altını çizdi. Kütükcü, “Önümüzdeki günlerde sorunlarımızı Maliye Bakanımızla da paylaşacağız. Şu anda bunun hazırlığını yapıyoruz. Sanayicilerimiz artık TRT payı, ÖTV, Emlak Vergisi gibi üretim maliyetlerini yükselten ek vergilerden arınmak istiyor” şeklinde konuştu.
Kütükcü, OSB’lerin Türkiye’nin en başarılı üretim projelerinden birisi olduğunun, artık dünyaya OSB projesi ihraç eder bir ülke haline geldiğimizi de sözlerine ekledi.

Altunyaldız: Üretenlerin her zaman arkasındayız

Kütükcü’nün konuşmasının ardından söz alan AK Parti Konya Milletvekili, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız da, üretim vurgusu yaptı. “Üretenlerin her zaman yanındayız” diyen Altunyaldız, “Üretirsek 2008 krizinde olduğu gibi savrulmayız, ayakta kalırız. Üretirsek, iş ve aş yaratırız. Üreten kesimin sorunlarının ortadan kaldırılması, maliyetlerinin düşürülmesi ve küresel rekabetin artırılması için çalışıyoruz” dedi. Altunyaldız, üretimi etkin kılmak, finansman maliyetini düşürmek ve üretimde rekabet gücünü artırmak amacıyla komisyon olarak bugüne kadar beş farklı düzenlemeyi geçirdiklerini ve bunların uygulamaya konulduğunu hatırlattı.
Altunyaldız, önümüzdeki dönemde Üretim Reform Paketi ile sanayinin daha da güçleneceğini belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir
OSB