Özelleştirilecek şeker fabrikaları için son teklif günü

Söz konusu şeker fabrikalarının özelleştirme sürecinde, bugün saat 18.00'e kadar son teklifler alınacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Varlık satışı yöntemiyle özelleştirilecek şeker fabrikalarında, son teklifler bugün alınacak.

Coğrafi bazlı portföy grupları halinde özelleştirilecek Türk Şeker A.Ş'ye ait şeker fabrikalarında, ilk grup arasında Kars, Erciş, Ağrı, Muş ve Erzurum şeker fabrikaları yer alıyor.

Söz konusu şeker fabrikalarının özelleştirme sürecinde, bugün saat 18.00'e kadar son teklifler alınacak. Özelleştirme ihalesi ise belirlenecek tarihte pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek.

Tekliflerin dolar olarak alınacağı ihalede, portföy grubunu satın alana portföy grubu için, Şeker Kurulu tarafından belirlenecek toplam şeker kotası çerçevesinde, en az 5 yıl yerli pancardan beyaz şeker üretilmesi şartı getirilmişti.

Süreç 2 yıl olarak hedefleniyor

Bu arada, Türkşeker AŞ'ye ait şeker fabrikaları özelleştirmelerinin 2 yıl içinde tamamlanması hedefleniyor.    

Özelleştirme ihalelerine, alfabetik sıralamaya göre devam edilmesi öngörülürken, şeker fabrikalarının özelleştirmesinde belirlenen portföyde A grubu, Kars, Erciş, Ağrı, Muş, Erzurum şeker fabrikalarından, portföy B, Elazığ, Malatya, Erzincan ve Elbistan şeker fabrikalarından, portföy C ise Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat, Çorum, Çarşamba şeker fabrikalarından oluşuyor.

Türkşeker AŞ'nin Tohum İşleme Fabrikası ve EMAF-Elektromekanik Aygıtlar Fabrikası ile Afyon, Erzincan, Turhal, Ankara ve Eskişehir Makine fabrikalarının da ayrı ayrı varlık satışı yöntemi uygulanmak suretiyle özelleştirilmesi planlanıyor.