Palandöken dünya ülkeleriyle yarışıyor

Erzurum Valisi Öztürk: "Kış turizminde iddialıyız. Rakiplerimiz Fransa, İtalya, İsviçre ve Avusturya. Bu ülkelerle yarışıyoruz. Zor bir rekabet ama sonunda biz kazacağız"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
ERZURUM - Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, kış turizminde iddialı olduklarını belirterek, "Rakiplerimiz Fransa, İtalya, İsviçre ve Avusturya. Bu ülkelerle yarışıyoruz. Zor bir rekabet ama sonunda biz kazacağız" dedi.
 
Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her sezonda olduğu gibi bu kış sezonunda da turizmde iddialı olduklarını belirterek, bu yılki farklarının işletici olarak kayak federasyonu değil de artık Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün bu sorumluluğu aldığını söyledi.
 
Tesislerin, Valilik koordinasyonunda işletileceğini anlatan Öztürk, şunları kaydetti:
"Palandöken, Konaklı, Kandilli ve Kayakla Atlama Kulesi'ni ilk kez Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işletecek. Bunun ilk kez yapılması normaldir, çünkü bu tesisler ilk kez geçen yıl hizmete girdi. Geçen sene tesisleri başka bir federasyon işletti, bu yıl da bize verildi. Dolayısıyla ilkliği oradan geliyor. Bu tesisler eskiden yoktu, Kandilli yoktu, Atlama Kulesi yoktu, Konaklı yoktu. Bir tek Palandöken vardı. O da bu şekilde bir tesis değildi. Dolayısıyla bu sene biz bunu ele aldık. Başlarken tabii bir zaman kayması oldu. Bu ekim ayında olsaydı daha uygun olabilirdi ama bu açığı kapatacağız."
 
Palandöken'de kayak sezonunun açıldığını anımsatan Öztürk, özellikle Konaklı'da suni kar sistemini devreye soktuklarını, Atlama Kulesi'nde ise bir problemin olmadığını, tesisin çalıştığını belirtti.
 
Ukrayna'dan, Polonya'dan gazeteci ve tur operatörlerinin hafta sonu kente geleceğini belirten Öztürk, şöyle devam etti:
"Ukrayna'dan 20 kişilik heyet gelecek. Polonya'dan da gelecekler. Ocak ayında ise Avusturya'dan tur operatörü gelecek. Bunlar keşif amaçlı burayı düşünen heyetler. Yani biz onların farkındayız, onlar da bizim farkımızda. Daha doğrusu bizi fark ettiler. Gerçekten biz tanıtım konusunda daha yapacağımız çok şey var. Yeterli olduğunu hiçbir zaman söyleyemem. Hem imkan bakımından hem de zaman lazım bu iş için. Ama kesinlikle fark edilen bir yerdir Erzurum."
 
Fiyatta avantajlı olmalıyız
Erzurum'da turizmden daha önemli ve üzerinde durulacak başka bir alanın olmadığına dikkati çeken Öztürk, "Biz eğitimde alacağımızı, aşağı yukarı almaya yakınız. Belki bir iki üniversitemiz daha olabilir. Sağlıkta da öyle. Merkeziz, tıp fakültemiz var, bölge hastanemiz var. Şimdi şehir hastanesini yapıyoruz. Bunda yeterli bir düzeye geleceğiz. Bizim üzerinde oynayabileceğimiz en önemli şey kış turizmidir" dedi.
 
Kente daha çok dışarıdan turist gelmesi için çalıştıklarını vurgulayan Öztürk, "Ülkemizde kış sporları yapan, bununla uğraşan nüfusumuz sınırlı. Bunu biliyoruz. O halde komşu ülkelerimizle bu işi yürütmemiz gerekiyor. Oralarda da ekonomik sorunlar var. Biraz krizli bir zamandayız. Yani bizim kontrol edemediğimiz bir durum" dedi.
Palandöken'in rakiplerinin dünya ülkeleri olduğunu vurgulayan Öztürk, sözlerini şöyle tamamladı:
"Dünyada 46 önemli kayak merkezi içerisinde biliyorsunuz 18'inciyiz. Bu görünürlüğümüzü, bilinirliğimizi artırıyor. Bizim gayretlerimizi artırmamızı sağlıyor ama rakiplerimiz de dünya ülkeleri. Rakiplerimiz Fransa, İtalya, İsviçre ve Avusturya. Bu ülkelerle yarışıyoruz. Zor bir rekabet ama sonunda biz kazacanağız. Çünkü Türkiye'de bu kadar kompleksin, tesisin bir arada olduğu tek yer Erzurum. Bazıları sadece Erzurum'da var. Atlama Kulesi, biatlon alanları gibi. Bir Rus turist, 'Avusturya'ya mı, yoksa Türkiye'ye mi gitsem' diye tercihte kalıyor. Muhakkak fiyatta avantajlı olursak, ancak bizi tercih edecektir."