Patent başvurusunda yabancılar Türkleri geçti

Yabancı şirketler patent başvurularında Türk firmalarını geçti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - Türkiye'ye patent başvurusunda bulunan yabancı firmalar, korumaya almak istedikleri patentlerinin sayısı ile Türk firmalarını geride bıraktı. Türk Patent Enstitüsü verilerini değerlendiren marka tescil ve patent ofisi Acar Patent'ten yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de 2012 yılında en çok patent koruma talebinde bulunan ülke Almanya olurken, geçen yıl Türkiye'de 1.583 patent başvuru talebinde bulunan Alman firmalarının 2012'nin ilk yarısında 1000 patent başvurusu yaptığı belirtildi.

Açıklamada, "Türkiye'de en çok marka tescili yaptıran Amerikan firmaları ise patent başvurularında ikinci sırada bulunuyor. Türkiye'de patent koruması yaptıran diğer ülkeler ise İsviçre, Fransa, İtalya, Japonya ve Hollanda oldu" denildi.

2011 yılının ilk iki çeyreğinde yabancı ülke firmalarından yapılan patent başvuru sayısının 2800 olduğu belirtilen açıklamada, temmuz ayı itibarıyla patent başvurularında yüzde 21 artış görüldüğü kaydedildi.

Acar Patent Genel Koordinatörü Rüştü Gümüş, değerlendirmesinde, yabancı ülkelerin patentlerini koruma konusunda Türk firmalarından daha özenli ve bilinçli olduğunu, Türkiye'de ise yerli patent sayısının artmasına rağmen patentlerin dünya çapında korunmadığına dikkati çekti.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir