Pekcan: ABD'ye aynı şekilde karşılık vereceğiz

Ticaret Bakanı Pekcan, ABD Hazine Bakanı'nın 'Türkiye'ye yaptırım uygulamayı sürdüreceğiz' açıklamasına tepki göstererek, "Dünya Ticaret Örgütü kurallarına bağlı olarak karşılık verdik ve vermeye devam edeceğiz." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ABD'nin yaptırım kararı alması durumunda buna karşılık vereceklerini duyurdu.

Pekcan yaptığı açıklamada, "ABD yaptırımlarına Dünya Ticaret Örgütü kurallarına bağlı olarak karşılık verdik ve vermeye devam edeceğiz." diye konuştu. 

Bakan Pekcan, "En kısa sürede ekonomimizle ilgili göstergeler olması gerektiği gibi istikrarlı seviyelere oturacaktır." ifadelerini kullandı. 

ABD Hazine Bakanı dün, rahip Brunson'ın bırakılmaması halinde Türkiye'ye yönelik olarak yapmayı planladıkları daha fazla şey olduğunu söyleyerek yeni yaptırım sinyali vermişti.

"Umarız gerçeği kısa sürede görürler"

"En kısa sürede ekonomimizle ilgili göstergeler olması gerektiği gibi istikrarlı seviyelere de oturacaktır. Her zaman küresel ekonomik iş birliğini destekleyen bir ülke olduk ancak ne yazık ki ABD ticaret savaşlarını başlatarak, küresel ekonomik iş birliği nosyonuna zarar verecek tek taraflı adımlar atmaktadır." şeklinde konuşan Pekcan şunları söyledi: "ABD'nin siyasi konularla ekonomik iş birliği konularını hassasiyet gözetmeden birbirine karıştırdığına şahit oluyoruz. Bu tüm dünya ekonomisini de olumsuz yönde etkilemektedir. Umuyoruz ki, ABD'li dostlarımız da en kısa sürede bu gerçeği görecek ve küresel ekonomi ve yatırım ortamı açısından yapıcı adımlar atacaktır. Bizler her zaman olduğu gibi kendileriyle diyalog ve iş birliğine açığız." 

Bu konularda ilginizi çekebilir