Perakendeciler Mağazacılar Günü'nü kutlayacak

Alışveriş merkezleri ve markalar, perakende çalışanlarının günü olan 12 Aralık'a özel birçok etkinlik hazırladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye'de sayıları 2 milyonu geçen perakende sektörü çalışanları "12 Aralık Mağazacılar Günü"nü çeşitli etkinliklerle kutlayacak. 

Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu'ndan (TAMPF) yapılan açıklamaya göre, alışveriş merkezleri ve markalar, perakende çalışanlarının günü olan 12 Aralık'a özel birçok etkinlik hazırladı.   

Mağazacılar Günü mesajlarını video aracılığıyla sosyal medyadan paylaşacak olan sektör temsilcileri, marka sahipleri ve üst düzey yöneticiler, 12 Aralık'ta mağazaları ziyaret ederek sıcak satış yapacak. 

Ayrıca birçok marka, çalışanlara 12 Aralık'a özel ekstra indirim yapacak. Bazı markalar ise özel çekilişle personeline hediye dağıtımı, mağazalarda canlı müzik dinletileri, fotoğraf yarışmaları düzenlenecek. 

"Sektörün bugünlere gelmesinde çalışanların katkısı büyük" 

TAMPF Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Kurşun, konuya ilişkin değerlendirmesinde, 12 Aralık'ın "perakendenin kahramanı" mağaza çalışanlarının en özel günü olduğunu belirtti. 

Mağazacılar Günü'nü federasyon üyesi tüm derneklerin katılımıyla birlik içinde kutladıklarını anlatan Kurşun, "Mağazacılık, sektörün tüketiciye bire bir dokunan, müşteriyle en insani ilişkileri kuran kısmı. Bu zor ve bir o kadar da önemli görevi sürdüren, temsil ettiğimiz sektörde emek veren 2 milyonu aşkın çalışanın 12 Aralık Mağazacılar Günü'nü en içten duygularımla kutlarım" ifadelerini kullandı. 

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, sektörün bugünlere gelmesinde alışveriş merkezlerindeki iş ortakları olan mağaza çalışanlarının büyük katkısı olduğunu belirterek, "Tüm sektörün ve mağazacıların 12 Aralık Mağazacılar Günü'nü kutluyor ve büyük bir özveriyle çalışan arkadaşlarımızın her birine tek tek teşekkür ediyorum" görüşlerini aktardı. 

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo, markaların tüketiciyle olan temasında ve etkileşiminde en önemli unsurun mağaza ekipleri olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: 

"Mağazalarda çalışan arkadaşlarımızı markalarımızın yüzü kabul ediyoruz. 12 Aralık Mağazacılar Günü'nü bu özenin bir işareti olarak üç yıldır kutluyoruz. BMD olarak, mağaza çalışanlarımıza verdiğimiz önemin bir gereği olarak uzun zamandır nitelikli insan kaynakları politikası üzerinde çalışıyoruz. Perakendede hedefe koşarak, ayın son günlerinde yaşanan bu heyecanın tarifi olanaksız. Bu büyük heyecanı hep yaşayan ve yaşatan tüm sektör mensuplarının Mağazacılar Günü kutlu olsun." 

"Çalışanlarımızın mutluluğu bizi başarılı kılıyor" 

Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, kendilerini tüketici ile buluşturan esas yüzlerin mağaza, market, restoranlardaki çalışanlar olduğunu belirterek, "Çalışanlarımızın mutluluğu ve işlerini severek yapmaları, bizim de yatırımlarımızı başarılı kılıyor. Perakende sektörünü tüketicimizle buluşturan tüm çalışanlarımızın Mağazacılar Günü'nü kutluyorum" değerlendirmesinde bulundu. 

Kategori Mağazacılığı Derneği (KMD) Yönetim Kurulu Başkanı Alp Önder Özpamukçu, markaların tercih edilmesi, sevilmesi ve başarılı olmasını sağlayan en büyük kaynağın mağaza çalışanları olduğunu ifade ederek, "En önemi kaynağımız olan çalışanlarımız aslında tüm başarımızın da sırrı. Bizleri bugüne getirenlerin Mağazacılar Günü'nü kutluyorum" görüşlerini kaydetti. 

Turizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (TURYİD) Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Demirer, 20 milyar dolar büyüklüğüne ulaşmış olan yiyecek ve içecek sektörünün bugün 1 milyon üzerinde kişiye istihdam sağladığı bilgisini verdi. 

Müşteri memnuniyetinde restoranlarının ön yüzü olan çalışanlarının önemli bir rol oynadığına işaret eden Demirer, "Sektörün büyümesinde verdikleri hizmet ve katkılarıyla, markalarımızın başarısında büyük payı bulunan, her zaman gece gündüz en iyi hizmeti vermek için çaba gösteren, mesleğine gönülden bağlı çalışanlarımızın Mağazacılar Günü'nü kutluyorum" ifadelerini kullandı. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir