Perplexity’den Google’a 34,5 milyar dolarlık Chrome teklifi
Aralık 2022'de Google'a rakip olacak şekilde yapay zeka arama motorunu piyasaya süren Perplexity, Google'ın Chrome tarayıcısını satın almak istiyor. Şirket, Google'a Chrome için 34,5 milyar dolarlık teklifte bulundu.
Yapay zeka arama şirketi Perplexity, Google'ın Chrome tarayıcısını 34,5 milyar dolara satın almak için sürpriz bir teklifte bulundu.
Bu hamle, Google'ın ABD Adalet Bakanlığı'nın Chrome'un elden çıkarılmasını bir çözüm olarak önerdiği antitröst davasında mahkeme kararını beklediği bir döneme denk geldi.
Perplexity sözcüsü Jesse Dwyer tarafından CNN'e doğrulanan bu teklif, Google'ın geçen yıl arama işiyle ABD antitröst yasasını ihlal ettiğine dair verilen kararın ardından geldi.
Google bu karara itiraz edeceğini belirtmiş ve Chrome'u ayırma fikrini "emsalsiz bir öneri" olarak nitelendirmişti.
Google yorum yapmayı reddetti
Henüz üç yaşında bir startup olan Perplexity, yapay zeka modellerini kullanarak web içeriğini ayrıştırıp özetlenmiş cevaplar sunan bir arama aracı geliştirmiş olup, Aralık 2022'de Google'a rakip olacak şekilde yapay zeka arama motorunu piyasaya sürmüştü.
Google'ın teklife ilişkin yorum yapmayı reddettiği bu gelişme, yeni firmaların yapay zeka çağında interneti yeniden şekillendirmek için teknoloji devleriyle nasıl mücadele ettiğinin son örneğini teşkil ediyor.
Google deprem uyarı bildirimi nasıl açılır? Google Balıkesir depremini kaç saniye önce bildi?Gündem